I–IV 8.00-17.00
V 8.00-15.45


Paskambinkite
8 658 18504



Parašykite
tiesiogiai




Sekite mus


Mokytojams siūloma galimybė nemokamai studijuoti informatikos magistrantūrą

2022-05-16

Lietuvos aukštosios mokyklos jau pradėjo priiminėti pedagogų paraiškas nemokamai studijuoti informatikos magistrantūros studijų programose. Mokytojai, kurie norėtų patobulinti savo skaitmenines kompetencijas, tapti skaitmeninių sprendimų kūrėjais ir įgyti magistro laipsnį, kviečiami pasinaudoti galimybe. 

Tokią progą pedagogams siūlo Nacionalinė švietimo agentūra (NŠA), įgyvendinanti projektą „Skaitmeninė švietimo transformacija („EdTech“)“. Bendradarbiaujant su Lietuvos aukštosiomis mokyklomis – projekto partnerėmis, nuo šių metų rugsėjo pradedamos vykdyti informatikos magistrantūros studijos tam tikrų dalykų pedagogams.

„Šis pokytis svarbus visai švietimo sistemai. Mums reikia daugiau informacines technologijas puikiai išmanančių pedagogų. Šios studijos suteiks galimybę didinti tokių pedagogų skaičių ir jų potencialą ateityje. Baigę informatikos magistrantūros studijas pedagogai kolegoms mokyklose padėtų pereiti prie modernaus, inovatyvaus ugdymo proceso, nes studijuodami turės galimybę pagilinti IT taikymo virtualiajame ir nuotoliniame mokymesi žinias, įgyti reikiamus įgūdžius ir gebėjimus“, – sako „EdTech“ projekto vadovė Indrė Šuolienė.

Projekto „EdTech“ lėšomis iš viso bus finansuojama 500 informatikos magistrantūros ir informatikos mokomojo dalyko modulio studijų vietų. NŠA siekia, kad iki 2024 m. birželio informatikos mokslų magistro laipsnį įgytų 200 pedagogų. Magistrantūros studijas pasirinkę ir aukštųjų mokyklų atrinkti pedagogai už studijas nemokės.

Informatikos magistrantūros studijos pedagogams Vilniaus universiteto Šiaulių akademijoje trunka 1,5 metų (programos apimtis – 90 kreditų), o Vytauto Didžiojo universitete ir Kauno technologijos universitete – 2 metus (120 kreditų). Studijų pradžia – šių metų rugsėjis. Jas baigę pedagogai įgyja informatikos mokslų magistro laipsnį, kuris patvirtinamas aukštosios mokyklos išduodamu magistro diplomu.

Vilniaus universiteto Šiaulių akademija pedagogams siūlo informatikos magistrantūros studijų programą „Informacinių technologijų valdymas“. Stojantieji turi būti išklausę dalykus, reikalingus matematikos, informatikos, fizikos ar technologijų mokytojų kvalifikacijai gauti ir pateikti tai įrodančius dokumentus arba pedagogo kvalifikaciją įrodantį dokumentą. Studijų forma – nuotolinės studijos.

Vytauto Didžiojo universitetas pedagogams siūlo informatikos magistrantūros studijų programą „Taikomoji informatika“. Ji skirta rengti informacinių technologijų specialistus, gebančius kurti  ir pritaikyti įvairiose veiklos srityse duomenų analitikos ir dirbtinio intelekto sprendimus, modeliuoti įvairios prigimties sistemas ir procesus, planuoti, valdyti ir vykdyti skaitmenizavimo ir skaitmeninės transformacijos veiklas.

Kauno technologijos universitetas pedagogams siūlo informatikos magistrantūros studijų programą „Nuotolinio mokymosi informacinės technologijos“. Ji skirta informatikos ir kitų sričių aukštąjį išsilavinimą turintiems pedagogams. Programoje numatytos galimybės informatikos mokytojams praplėsti, o kitų dalykų mokytojams pagilinti IT taikymo virtualiajame ir nuotoliniame mokymesi žinias bei įgyti reikiamus įgūdžius ir gebėjimus. Baigę šią programą mokytojai gebės projektuoti ir taikyti IT priemones mokymesi, žinos šiuolaikines mokymo ir mokymosi teorijas, taip pat gebės organizuoti ir vykdyti virtualiąsias ir nuotolines studijas.

Daugiau informacijos – programų vaizdo pristatymuose:

Informatikos magistrantūros studijų programų pristatymai

Informatikos mokomojo dalyko modulio studijų programų pristatymai

Projektas „Skaitmeninė švietimo transformacija („EdTech“)“ finansuojamas Europos Komisijos Ekonomikos gaivinimo ir atsparumo didinimo programos bei valstybės biudžeto lėšomis.

 

Daugiau informacijos:

NŠA Komunikacijos ir kontaktų skyrius, tel. 8 658 18061, el. p. ziniasklaidai@nsa.smm.lt.

Skip to content