I–IV 8.00-17.00
V 8.00-15.45


Paskambinkite
8 658 18504



Parašykite
tiesiogiai




Sekite mus


VII Nacionalinis švietimo lyderystės forumas „Ugdymo prasmė šiandien“

2022-05-17

Birželio 16 d., 10.00–16.30 val., Mokyklų tobulinimo centras, Primum Esse, Šiuolaikinių didaktikų centras organizuoja VII Nacionalinį švietimo lyderystės forumą „Ugdymo prasmė šiandien“. Šio forumo partneris – Vilniaus universiteto Filosofijos fakultetas.

Kas turėtų keistis ugdymo praktikoje, mokyklų gyvenime, švietimo politikos sprendimuose visaapimančio egzistencinio nerimo akivaizdoje?

Šio forumo temą pasiūlė pats laikmetis, kuomet susiduriame su egzistenciniais būties, prasmės, žmonijos ir demokratijos ateities klausimais, verčiančiais apmąstyti mūsų kaip ugdytojų laikyseną, vertybes ir priimamus sprendimus. Šie klausimai bus svarstomi kartu su Lietuvoje prieglobstį nuo karo ir represijų radusiais Ukrainos ir Baltarusijos mokytojais ir mokiniais – Lietuvoje įsikūrusios Charkivo mokyklos „Gravitacija“ ir ją priėmusios mokyklos „Varnų sala“ bendruomenės atstovais bei privačios mokyklos vadove Alena Savko.

Apie pasikeitusį pasaulį ir tai, kas svarbu šiandien, bus diskutuojama su švietimo ekspertais bei tyrėjais dr. Aurimu Juozaičiu, dr. Sandra Kaire, prof. Lilija Duobliene, Vytautu Toleikiu.

Forumo programa

 

Daugiau informacijos apie renginį čia

Skip to content