I–IV 8.00-17.00
V 8.00-15.45


Paskambinkite
8 658 18504



Parašykite
tiesiogiai




Sekite mus


„ERASMUS+“ projekto „STEAM ugdymo tobulinimas“ partnerių susitikimas Serbijoje

2022-05-19

2022 m. gegužės 16–17 d. Belgrade, Serbijos mokslo populiarinimo centre, įvyko ERASMUS+ strateginių partnerysčių projekto „STEAM ugdymo tobulinimas“ („Development of STEAM education“, sutrumpintai – „DoSE“) (KA201 – Strategic Partnerships for school education, 2020-1-LT01-KA201-077935, 2020–2023) trečiasis partnerių susitikimas. Jame dalyvavo atstovai iš Serbijos mokslo populiarinimo centro, Lietuvos Nacionalinės švietimo agentūros (projekto koordinatorė), Vilniaus ir Klaipėdos universitetų, Estijos Talino universiteto, Nyderlandų Radboudo universiteto, Belgijos VIVES taikomųjų mokslų universiteto, nuotoliniu būdu susitikime dalyvavo partneriai iš Vokietijos Paderborno universiteto bei Suomijos Turku universiteto.

Pagrindinės susitikime svarstytos temos:

  • kompetencijų tobulinimo programos mokytojams „STEAM ugdymo tobulinimas“ (toliau – PKTP) išbandymo partnerių šalyse rezultatai ir įžvalgos, kaip tobulinti PKTP;
  • tarptautinio konkurso „STEAM iššūkis“ eiga ir pasiekti rezultatai;
  • kuriami intelektiniai produktai: STEAM gerosios praktikos patirčių rinkinys ir praktinio STEAM ugdymo mokykloje įgyvendinimo ir tobulinimo vadovas, teiktos jų papildymo ir tobulinimo rekomendacijos, remiantis PKTP išbandymo rezultatais;
  • organizaciniai klausimai.

Susitikimo metu buvo aptartos esminės projekto sritys, susijusios su intelektinių produktų kūrimu STEAM ugdymo srityse. Svarbu visoms partnerėms šalims atsakingai susitarti ir laikytis bendros užduočių klasifikavimo sistemos, kuri šiuo metu daugelyje šalių yra skirtinga. Visus vienijantis projekto tikslas – jungtis ir kurti bendrus susitarimus daugiakultūrėje aplinkoje, kurie padėtų tvariai ugdyti STEAM kompetencijas. Susitikimo dalyviai aktyviai dalijosi patirtimi, diskutavo, tarėsi, teikė siūlymus ir paramą vieni kitiems. Iki kito partnerių susitikimo rudenį projekto partneriai bendradarbiaus nuotoliniu būdu.

Po dviejų intensyvaus darbo dienų projekto partnerius priėmusios institucijos kolegos suorganizavo neformalų susitikimą su Serbijos mokytojais jų surengtame mokslo populiarinimo renginyje „Gegužė – matematikos mėnuo“ ir STEAM parodoje. Susitikimo dalyviai turėjo galimybę ne tik susipažinti su parodos ekspozicija, sudalyvauti mokymosi veiklose, bet ir padiskutuoti apie su ugdymu susijusius iššūkius. Parodoje, įrengtoje originalioje vietoje šalia Dunojaus, anksčiau buvusioje grūdų saugykloje, buvo eksponuojami įvairūs išradimai, kūriniai ir daiktai, prikelti antram gyvenimui. Kiekvienas eksponatas sukurtas galvojant apie tyrinėjimu grindžiamą mokymąsi, kai pats dalyvis gali išbandyti, patirti ir pajusti.

Nacionalinei švietimo agentūrai susitikime atstovavo Eglė Vaivadienė, Ugdymo turinio departamento Ugdymo turinio rengimo skyriaus metodininkė, projekto „DoSE“ vadovė, ir Ingrida Mereckaitė, projekto „DoSE“ komandos narė, Ugdymo turinio departamento Ugdymo turinio rengimo skyriaus metodininkė.

Akimirkos iš partnerių susitikimo

 

Skip to content