I–IV 8.00-17.00
V 8.00-15.45


Paskambinkite
8 658 18504



Parašykite
tiesiogiai




Sekite mus


Dvigubai daugiau abiturientų laikys prancūzų ir vokiečių kalbų valstybinius brandos egzaminus

2022-06-14

Šiandien vykstančius užsienio kalbos (prancūzų ir vokiečių) valstybinius brandos egzaminus laikyti užsiregistravo 131 kandidatas: iš jų prancūzų – 32, vokiečių – 99.

2021 m. prancūzų kalbos egzaminą laikė 15 kandidatų, vokiečių – 44 kandidatai.

Prancūzų ir vokiečių kalbų egzaminus, kaip ir kitų užsienio kalbų, sudaro keturios dalys: klausymas, rašymas, skaitymas ir kalbėjimas.

Klausymo užduoties garso įrašas egzaminų centrams pateikiamas skaitmeniniu formatu. NŠA garso įrašo kokybę tikrina, tačiau, kokį įrašą girdi kandidatai, priklauso ir nuo techninės įrangos, kuri naudojama klausymui, ir nuo egzamino patalpų. Tinkamai tuo pasirūpinti – egzaminų centrų atsakomybė. Atsiradus garso įrašo trikdžiams, egzamino vykdytojai gali pakeisti kompiuterį, panaudoti atsarginę laikmeną su garso įrašu ar klausymo dalį nukelti į egzamino pabaigą. Priėmus sprendimą tęsti klausymo dalį, vykdymo protokole fiksuojamas laikas ir kandidatai informuojami, kiek laiko ši dalis bus pratęsta.

Kiekviena egzamino dalis lemia ketvirtadalį bendro įvertinimo. Šiandien abiturientai atliks klausymo, rašymo ir skaitymo dalių užduotis. Kalbėjimo dalį jie jau laikė balandžio mėnesį.

Praėjusiais metais prancūzų ir vokiečių kalbų valstybinius brandos egzaminus išlaikė visi kandidatai. Šimto balų įvertinimą už prancūzų kalbos egzaminą gavo 13,3 proc. kandidatų, o už vokiečių kalbos egzaminą – 13,6 proc. kandidatų.

 

Daugiau informacijos:

NŠA Komunikacijos ir kontaktų skyrius, tel. 8 658 18061, el. p. ziniasklaidai@nsa.smm.lt.

Skip to content