I–IV 8.00-17.00
V 8.00-15.45


Paskambinkite
8 658 18504



Parašykite
tiesiogiai




Sekite mus


Skirtas finansavimas projektams, teiksiantiems pagalbą Ukrainos vaikams 

2022-06-16

Iš 7 projektų, skirtų ukrainiečių vaikų emocinės būsenos gerinimui ir lietuvių kalbos mokymui, konkursui pateiktų paraiškų atrinkti ir bus finansuojami 5 projektai. Jiems įgyvendinti skirta 45 170 tūkst. eurų.

Įgyvendinant projektus, kuriems skirtas finansavimas, Ukrainos vaikai bus mokomi lietuvių kalbos per jiems parengtas vaizdo pamokas, skaitmenines užduotis, kurios padėtų išmokti jiems lietuvių kalba pagrindines kasdienio gyvenimo frazes, ar į lietuvių kalbos mokymą įtraukiant geografijos klausimus ir užduotis, parengiant jas lietuvių-rusų-ukrainiečių kalbomis; taip pat bus sukurtos metodinės medžiagos, mokytojams padedančios mokyti lietuvių kalbos Ukrainos vaikus. Stiprinant emocinę Ukrainos vaikų sveikatą, bus organizuojamos šokio pamokos ir stovyklėlės, mokytojai bus konsultuojami, kaip bendrauti su karinę invaziją patyrusia šeima, mokiniais; numatoma sukurti socialinės pedagoginės pagalbos Ukrainos vaikams modelį.  

Finansuojamų projektų sąrašas.

Paraiškas konkursui iki gegužės 20 d. galėjo teikti pedagogų asociacijos, įregistruotos Juridinių asmenų registre.

Paraiškas vertino komisija, sudaryta iš Nacionalinės švietimo agentūros, Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos deleguotų atstovų ir nepriklausomų ekspertų.

Iš viso projektams finansuoti buvo numatyta skirti iki 50 tūkst. eurų iš valstybės biudžeto. Vienos paraiškos didžiausia leistina finansuoti suma sudaro iki 10 tūkst. eurų.

Projektus finansuoja Švietimo, mokslo ir sporto ministerija (ŠMSM). ŠMSM su asociacijomis pasirašys lėšų naudojimo projektams sutartis.

Lietuvos Respublikos švietimo, mokslo ir sporto ministro 2022 m. birželio 15 d. įsakymu Nr. V-997 „Dėl pedagogų asociacijų projektų finansavimo“.

Skip to content