I–IV 8.00-17.00
V 8.00-15.45


Paskambinkite
8 658 18504



Parašykite
tiesiogiai




Sekite mus


NŠA kviečia paremti atstatomas Ukrainos mokyklas

2022-06-30

Nacionalinė švietimo agentūra kreipiasi į šalies verslo bendruomenę kviesdama paremti atstatomas Ukrainos mokyklas.

Birželio mėnesio duomenimis, Ukrainoje dėl karo veiksmų buvo sugriauta ar apgadinta apie 20 proc. visų šalies vidurinių mokyklų ir vaikų darželių. Ukraina siekia iki rugsėjo 1-osios atstatyti kaip įmanoma daugiau mokyklų, kad vaikai galėtų normaliai pradėti naujus mokslo metus. Tai sunkus uždavinys, nes daug mokyklų reikės rekonstruoti ar pastatyti iš naujo. Be to, atstatytoms mokykloms bus reikalinga ir techninė įranga.

Tarp ukrainiečių atstatinėjamų mokyklų – Kijevo srities Bučos rajone, Hostomelyje, veikiantis licėjus Nr. 1 ir gimnazija Nr. 1. Nacionalinė švietimo agentūra kviečia Lietuvos įmones, verslo asociacijas, įstaigas ir organizacijas pagal galimybes prisidėti prie jų aprūpinimo nauja ugdymui skirta technine įranga.

Hostomelio licėjus perdavė NŠA trūkstamos įrangos sąrašą. Mokyklai reikia 68 stacionarių kompiuterių, 70 nešiojamųjų kompiuterių, 50 spausdintuvų, 40 projektorių, 35 interaktyvių lentų, 22 dokumentų kamerų, 30 išorinių optinių kaupiklių, 30 akustinių sistemų, 2 išorinių SSD kaupiklių, 15 laminavimo aparatų.

Atstatoma Hostomelio gimnazija prašo mokyklai nupirkti 20 nešiojamųjų kompiuterių, 9 stacionarius kompiuterius su monitoriais ir klaviatūromis, 10 spalvinių spausdintuvų su skenavimo funkcija, 6 laminavimo aparatus, 4 projektorius ir kompiuterinės klasės įrangą: 16 kompiuterių su monitoriais, kompiuterinėmis pelėmis ir kilimėliais.

Pageidautina, kad visa skiriama techninė įranga būtų nauja ar mažai naudota, atitinkanti šiuolaikinius parametrus ir tiktų mokymo procesui, taip pat turėtų programinės įrangos licencijas mažiausiai vieneriems metams. 

 

NŠA kviečia prisidėti prie paramos šioms atstatomoms Ukrainos mokykloms ir įsipareigoja surinkti ukrainiečiams skirtą įrangą bei pristatyti ją į Hostomelio licėjų bei gimnaziją. 

 

Daugiau informacijos:

NŠA Infrastruktūros plėtros departamentas, tel. 8 658 18331, el. p. eduardas.daujotis@nsa.smm.lt.

NŠA Komunikacijos ir kontaktų skyrius, tel. 8 658 18061, el. p. ziniasklaidai@nsa.smm.lt.

Skip to content