I–IV 8.00-17.00
V 8.00-15.45


Paskambinkite
8 658 18504



Parašykite
tiesiogiai




Sekite mus


Publikuoti nauji „Eurydice“ leidiniai apie Ukrainos vaikų ir jaunimo ugdymą Europos šalių švietimo įstaigose

2022-07-12

Švietimo tinklas „Eurydice“, teikiantis įvairią informaciją apie 37 šalių nacionalines švietimo sistemas ir jų veikimo ypatumus, paskelbė du leidinius – „Parama besimokantiems pabėgėliams iš Ukrainos 2022 m. Europos mokyklose“ ir „Parama besimokantiems pabėgėliams iš Ukrainos aukštojo mokslo srityje Europoje 2022 m.“

Rusijos agresija prieš Ukrainą privertė daug ukrainiečių palikti gimtuosius namus ir ieškoti laikino prieglobsčio kaimyninėse šalyse. Didelė pabėgėlių dalis – vaikai ir jaunimas. Priimančios šalys dabar prisiima atsakomybę už tai, kad jauniems žmonėms pagal galimybes būtų suteiktas kokybiškas išsilavinimas ir kita parama.

Ką tik paskelbtose dviejose ataskaitose yra apibendrinti Europos šalių veiksmai, siekiant patenkinti besimokančiųjų poreikius. Jose akcentuojama politikos kryptis ir priemonės, kurias sukūrė nacionalinio lygmens  švietimo institucijos „Eurydice“ tinklo šalyse, siekdamos padėti savo šalių švietimo įstaigoms integruoti migrantų vaikus ir jaunimą. Pagrindinis dėmesys ataskaitose sutelktas priemonėms, skirtoms konkrečiai iš Ukrainos atvykusiems mokiniams ir studentams. Taip pat apžvelgiama dar iki dabartinio Rusijos karo Ukrainoje pradžios vykdyta politika ir priemonės, skirtos visų naujai atvykusiųjų vaikų, jaunuolių integravimui į šalių švietimo sistemas.

Ataskaitos parengtos pagal „Eurydice“ tinklo šalių (išskyrus Vengriją ir Serbiją) apklausą 2021/2022 mokslo metų pabaigoje. Su ataskaitų tekstais anglų kalba galima susipažinti čia: bendrojo ugdymo mokyklų ataskaita ir aukštojo mokslo įstaigų ataskaita.

Daugiau informacijos apie Europos švietimo sistemas ir švietimo srities leidinius galite rasti „Eurydice“ interneto svetainėje

Skip to content