I–IV 8.00-17.00
V 8.00-15.45


Paskambinkite
8 658 18504



Parašykite
tiesiogiai




Sekite mus


Paskelbti pakartotinės valstybinių brandos egzaminų sesijos rezultatai

2022-07-13

Nacionalinė švietimo agentūra (NŠA) brandos egzaminų rezultatų skelbimo sistemoje pateikė  pakartotinės brandos egzaminų sesijos rezultatus. Taigi, abiturientai, laikę valstybinius brandos egzaminus pakartotinėje egzaminų sesijoje, jau gali sužinoti savo rezultatus.

Birželio 27 d. prasidėjusios pakartotinės sesijos tvarkaraštyje buvo 16 valstybinių ir mokyklinių egzaminų.

Iš viso brandos egzaminus pakartotinėje sesijoje laikė 760 kandidatų. Daugiausia jų – 193 – laikė matematikos valstybinį brandos egzaminą. Lietuvių kalbos ir literatūros valstybinį brandos egzaminą laikė 140, biologijos – 137, užsienio kalbos (anglų) – 109, istorijos – 69, užsienio kalbos (rusų) – 28, informacinių technologijų – 25, geografijos – 19, fizikos – 18, chemijos – 17, užsienio kalbos (vokiečių) – 5 kandidatai.

Pakartotinėje sesijoje egzaminus galėjo laikyti tie mokiniai, kuriems pagrindinės sesijos dalykų brandos egzaminai buvo atidėti neatvykus dėl pateisinamos priežasties.

Valstybinio ar mokyklinio lietuvių kalbos ir literatūros brandos egzamino pagrindinėje sesijoje neišlaikę mokiniai pakartotinės sesijos metu galėjo jį perlaikyti. Tai vienintelis egzaminas, kurį mokiniai gali perlaikyti tais pačiais metais.

Pakartotinėje egzaminų sesijoje dalyvavę abiturientai savo rezultatus gali sužinoti prisijungę prie brandos egzaminų rezultatų skelbimo sistemos adresu https://rezultatai.nsa.smm.lt su mokykloje gautu kandidato kodu ir vienkartiniu slaptažodžiu. Rezultatus galima sužinoti ir prisijungus per portalą „Elektroniniai valdžios vartai“ (https://www.epaslaugos.lt).

Po rezultatų paskelbimo per dvi darbo dienas mokiniai gali pateikti apeliacijas. Rašydami prašymus dėl apeliacijų nagrinėjimo, mokiniai gali nurodyti ir savo argumentus, kodėl nesutinka su gautu egzamino įvertinimu. Prašymas dėl apeliacijos teikiamas savo mokyklos vadovui. Visos apeliacijos bus išnagrinėtos iki liepos 23 d.

Skip to content