I–IV 8.00-17.00
V 8.00-15.45


Paskambinkite
8 658 18504



Parašykite
tiesiogiai




Sekite mus


Brandos egzaminų sesijos finišas: skelbiami apeliacijų rezultatai

2022-07-20

Šiandien baigiantis 2022 metų brandos egzaminų sesijoms, Nacionalinė švietimo agentūra (NŠA) skelbia teiktų pagrindinės ir pakartotinės sesijos apeliacijų rezultatus. 

„Šiais metais buvo pateiktos 733 apeliacijos dėl pagrindinės ir pakartotinės sesijos valstybinių brandos egzaminų rezultatų. Pateiktų apeliacijų skaičius yra didesnis nei pernai (2021 m. teikimų skaičius siekė 542), tam įtakos turėjo padidėjęs matematikos VBE neišlaikiusiųjų rodiklis, – pasakoja Rūta Krasauskienė, NŠA direktorė. – Tačiau ne vienerius metus matome, kad apeliacijų skaičius mažėja, o išnagrinėjus kandidatų darbus, absoliučios daugumos įvertinimai nekinta, šie metai tam nėra išimtis. Tai indikuoja, kad egzaminų vertintojai atlieka išties kokybišką darbą“, – priduria agentūros vadovė. 

Šiemet, kaip ir kelerius metus iš eilės, užsienio kalbų (prancūzų, vokiečių) VBE apeliacijų pateikta nebuvo. Užsienio kalbos (anglų) apeliacijų pateikta tiek pat kiek pernai – 23, istorijos – 10, matematikos – 313. Lietuvių kalbos ir literatūros – 299. 

Visų pateiktų apeliacijų skaičius rasite čia. 

Išnagrinėjus apeliacijai pateiktus kandidatų darbus, pasikeitė 59 darbų (8 proc.) įvertinimai (2021 metais pasikeitė 11,62 proc., 2020 metais pasikeitė 11,05 proc.). Po apeliacijų išnagrinėjimo įvertinimai ir didėjo, ir mažėjo: iš 59 darbų, kurių įvertinimai pasikeitė, padidėjo 45 darbų (76,3 proc.) įvertinimai, sumažėjo – 14 darbų (23,7 proc.) įvertinimai. 

Iš 313 pateiktų apeliacijų dėl matematikos VBE įvertinimo – 7 darbų rezultatai pakito, jie visi padidėjo.  

Abiturientai savo rezultatus po apeliacijų gali rasti informacinėje sistemoje https://rezultatai.nsa.smm.lt/. Rezultatus galima sužinoti ir prisijungus per portalą „Elektroniniai valdžios vartai“. 

Kandidatai galėjo teikti mokyklos vadovui apeliaciją per 2 darbo dienas nuo egzamino rezultatų paskelbimo dienos, kad darbas būtų dar kartą peržiūrėtas ir įvertintas iš naujo. 

Apeliaciją buvo rekomenduojama teikti tuo atveju, jei mokinys, susipažinęs su savo darbo rezultatais ir atlikto valstybinio brandos egzamino darbo virtualia kopija, buvo pagrįstai įsitikinęs įvertinimo klaidingumu. Taip pat buvo sudaryta galimybė rašant prašymus dėl apeliacijų nagrinėjimo nurodyti ir savo apeliacijos teikimo argumentus. 

Šiais metais abiturientų valstybinių brandos egzaminų darbus vertino 2158 vertintojai. Vertinimas vyko elektroniniu nuotoliniu būdu, tad vertintojams nebereikia vykti į vertinimo centrus, o elektroninė sistema sudaro sąlygaskokybę užtikrinti nuotolinio vertinimo metu. 

Brandos atestatas kandidatui išduodamas tik gavus apeliacijų rezultatus, o į brandos atestato priedą įrašomas apeliacijos rezultatas. 

 

Daugiau informacijos:  

NŠA Komunikacijos ir kontaktų skyrius, tel. 8 676 95473, el. p. ziniasklaidai@nsa.smm.lt. 

Skip to content