I–IV 8.00-17.00
V 8.00-15.45


Paskambinkite
8 658 18504



Parašykite
tiesiogiai




Sekite mus


Lietuvai – milijoninė ES parama skaitmeninėms švietimo inovacijoms

2022-08-26

Nacionalinė švietimo agentūra (NŠA) bei Centrinė projektų valdymo agentūra pasirašė sutartį, kuri Lietuvai užtikrina 33,5 milijonų eurų Europos Sąjungos paramą švietimo inovacijų kūrimui ir skatinimui.

Edukacinės inovacijos švietime bus įgyvendinamos projekto „Skaitmeninė švietimo transformacija („EdTech“)“ metu.

„Šis projektas pasieks esmines ugdymo grandis – šalies mokytojus, dėstytojus, mokinius, studentus bei spręs tokias Lietuvos švietimo sistemos problemas kaip kokybiško skaitmeninio turinio trūkumas, skaitmenizavimo procesų spartinimas, mokytojo profesijos patrauklumo didinimas, – teigia Indrė Šuolienė, „EdTech“ projekto vadovė. – Tikimės, kad pasitelkus švietimo technologijas ir inovacijas projektas per dvejus metus atneš didesnį švietimo efektyvumą ir aukštesnę mokymosi rezultatų kokybę“, – priduria I. Šuolienė.

Galimybės tobulėti bus siūlomos visų pakopų švietimo įstaigoms – nuo bendrojo ugdymo iki aukštųjų mokyklų. Pedagogai, dėstytojai bus kviečiami stiprinti savo skaitmenines kompetencijas, sužinoti apie inovatyvias mokymosi priemones. Mokyklos, kolegijos ir universitetai sulauks naujausių šiuolaikinių technologijų, kurios padidins pamokų bei paskaitų įtraukumą.

Projektas kvies dalyvauti įvairiuose konkursuose: pagal švietimo bendruomenės poreikius IT sektoriaus kompanijos ir švietimo ekspertai kurs skaitmenines mokymo(si) priemones, programas, edukacinius žaidimus. Mokytojai, mokiniai, dėstytojai ir studentai kartu su IT ekspertais galės juos testuoti savoje aplinkoje ir teikti komentarus kūrėjams. Taip pat projekto metu bus sukurti inovatyvūs įrankiai ir metodinė medžiaga, kurie bus nemokamai prieinami visiems.

Planuojama kurti technologinius sprendimus ir mokiniams su individualiais poreikiais: inovatyvių priemonių paketai pritaikyti žmonėms su negalia ar sutrikimais, pavyzdžiui, turintiesiems regos ar klausos negalią, intelekto ar kognityvinių sutrikimų.

Ketinama atsižvelgti ir į kitas reikmes, pavyzdžiui, sudominti didelio mokymosi potencialo vaikus, kuriems priimtinesni alternatyvūs mokymo metodai. Taip pat nuspręsta kurti inovatyvias priemones mokytis lietuvių kalbos ne kaip gimtosios ar pirmosios. Tai padės mokiniams Lietuvoje ir už jos ribų – užsienio lietuviams, tautinėms mažumoms ir migrantams.

Skaitmeninė švietimo transformacija įsibėgės jau rugsėjį kartu su naujaisiais mokslo metais. Laukia ir įkvepiančios partnerystės – tarptautinės konferencijos ir hakatonai – su užsienio partneriais. „EdTech“ komanda kviečia visą švietimo bendruomenę sekti naujienas ir aktyviai įsitraukti į skaitmeninės transformacijos veiklas bei pokyčius.

Daugiau informacijos:

NŠA Komunikacijos ir kontaktų skyrius

tel. 8 676 95473, el. p. ziniasklaidai@nsa.smm.lt.

Skip to content