I–IV 8.00-17.00
V 8.00-15.45


Paskambinkite
8 658 18504



Parašykite
tiesiogiai




Sekite mus


Memorandumas skatins Lietuvos ir Ukrainos švietimo institucijų bendradarbiavimą

2022-09-14

Šiandien Nacionalinėje švietimo agentūroje jos direktorė Rūta Krasauskienė su Ukrainos valstybinės švietimo kokybės tarnybos vadovu Ruslan Gurak pasirašė Bendradarbiavimo memorandumą.

Memorandumas pasirašytas siekiant gilinti bendradarbiavimą tarp abiejų institucijų, įtraukiant švietimo ir akademinę bendruomenę, telkiant pastangas gerinti šalių švietimo kokybę.

Memorandume numatytos bendradarbiavimo sritys: bendrų renginių organizavimas švietimo įstaigoms, norminių teisės aktų, rekomendacijų rengimas ir įgyvendinimas, darbuotojų konsultavimo ir dalijimosi gerąja patirtimi organizavimas, bendrų tarptautinių projektų rengimas.

Ukrainos valstybinės švietimo kokybės tarnybos vadovas Ruslan Gurak taip pat lankėsi „Herojaus“ mokykloje ir Kauno tarptautinėje gimnazijoje, kur domėjosi, kaip Lietuvoje mokosi mokiniai iš Ukrainos, o Nacionalinės agentūros darbuotojams pristatė situaciją Ukrainoje ir jos švietimo sistemoje, kaip pertvarkomas švietimas darbui karo sąlygomis, aptarė Ukrainos ir Lietuvos bendradarbiavimo galimybes, atsakė į susitikimo dalyvių klausimus.

Susitikimo akimirkos

Skip to content