I–IV 8.00-17.00
V 8.00-15.45


Paskambinkite
8 658 18504



Parašykite
tiesiogiai




Sekite mus


Vadovėlių duomenų bazėje atnaujinta informacija apie rusų kalbos vadovėlius

2022-09-15

Nacionalinė švietimo agentūra atnaujino informaciją apie rusų kalbos vadovėlius Vadovėlių duomenų bazėje.

Atsižvelgdama į situaciją dėl „Šviesos“ leidyklos užsienio kalbos (rusų) Jelenos Brazauskienės, Irenos Vološinos vadovėlio „V dobryi put! A2.2. “, NŠA informaciją apie visus šios serijos vadovėlius pašalino iš Švietimo portalo informacinės sistemos vadovėlių duomenų bazės. Vietoj šių vadovėlių mokykloms rekomenduojama rinktis kitų leidyklų parengtus užsienio kalbos (rusų) vadovėlius.

Iki mokyklos įsigys kitus užsienio kalbos (rusų) vadovėlius, NŠA prašo mokyklų įvertinti galimybę pakeisti netinkamą minėto vadovėlio turinį kita mokymo medžiaga. Atsižvelgiant į šiandieninę situaciją, mokytojai turėtų paaiškinti mokiniams šių dienų realijas, diskutuoti su jais ir ugdyti mokinių komunikavimo kompetenciją analizuoti politinius procesus ir juos kritiškai vertinti.

Pagal šiais metais įsigaliojusią naują tvarką, leidykla privalo kartu su mokyklomis (ar jų savininkais) tarpusavio sutarčių pagrindu spręsti klausimus dėl netinkamo vadovėlių turinio. Taip pat leidykla privalo pakeisti mokyklų įsigytus vadovėlius pataisytais arba kitais būdais ištaisyti klaidas.

Nacionalinė švietimo agentūra teikia leidėjams metodinę pagalbą ir vykdo vadovėlių vertinimą tais atvejais, jei raštu gauti skundai dėl klaidų, vadovėlį išleido naujas teikėjas ar dalyko bendrojoje programoje yra atlikti esminiai ugdymo turinio pakeitimai.

Skip to content