I–IV 8.00-17.00
V 8.00-15.45


Paskambinkite
8 658 18504



Parašykite
tiesiogiai




Sekite mus


Tarptautinės organizacijos „Amber Alert“ policijos ekspertų tinklo nariai pristato prevencinį filmuką, skirtą vaikams ir paaugliams

2022-09-26

Gegužės 25 d. Lietuvoje minima Tarptautinė dingusių vaikų diena, kurios tikslas – ne tik užjausti tuos, kurių vaikai dingo be žinios, bet ir skatinti užkirsti kelią šiam reiškiniui. Vaikų dingimas yra reali, dinamiška ir vis didėjanti problema tiek Lietuvoje, tiek Europos Sąjungoje.

2018 m. kovo mėnesį Vidaus reikalų ministerijai (toliau – VRM) bendradarbiaujant su Dingusių žmonių šeimų paramos centru, Policijos departamentu prie VRM ir socialiniu tinklu Facebook (JAV), buvo įdiegta pirmoji skubios vaiko paieškos sistema Lietuvoje Amber Alert Facebook. Lietuva tapo 16-a valstybe pasaulyje, kur buvo pristatyta ir paleista dingusių vaikų paieškos sistema „Amber Alert Facebook”.

„Amber Alert“ policijos ekspertų tinklo nariai pristato prevencinį filmuką, skirtą vaikams ir paaugliams (nuo 10 metų amžiaus). Šis filmukas yra patalpintas oficialioje Facebook „Amber Alert“ paskyroje bei išverstas į nacionalines kalbas. 23 valstybės, tame tarpe ir Lietuva, patvirtino savo dalyvavimą šioje prevencinėje akcijoje. Pagrindinis filmuko tikslas – parodyti, kad interneto platybėse ne viskas yra taip, kaip atrodo, būtina saugoti save ir savo asmeninę informaciją.

Prevencinį filmuką galima rasti čia: https://ftp.amberalert.eu/video/may25/2020/lithuania-police-dont-be-an-easy-catch.mp4

Skip to content