I–IV 8.00-17.00
V 8.00-15.45


Paskambinkite
8 658 18504



Parašykite
tiesiogiai




Sekite mus


Lietuvoje vizitą pradeda EBPO švietimo ekspertai

2022-10-24

Šiandien Nacionalinėje švietimo agentūroje lankosi Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijos (EBPO) švietimo ekspertų delegacija. Vizito tikslas – susipažinti su Lietuvos švietimo padėtimi, mokinių judumo galimybėmis tarp skirtingų mokymosi lygmenų, aptarti ją su šalies švietimo atstovais.

EBPO švietimo ekspertės Camilla Stronati, Hannah Kitchen, Malgorzata Kuczera lankosi Lietuvoje įgyvendinant projektą „Above and Beyond: Transitions in Upper Secondary Education”, kuriame dalyvauja ir Lietuvai atstovauja Nacionalinė švietimo agentūra. Projekto tikslas – tirti, kaip aktyvinti procesus tarp skirtingų švietimo grandžių, tobulinant švietimo sistemos lankstumą bei gerinant švietimo kokybę ir jo prieinamumą bendrojo ugdymo ir profesinėse mokyklose. Renkant analitinius duomenis iš skirtingų Europos šalių bei sukuriant valstybinių organizacijų, kurios tarpusavyje galėtų dalintis savo gerosiomis praktikomis, tinklą, siekiama parengti gaires, kuriomis vadovaujantis visi besimokantieji turėtų galimybę įgyti pagrindus, leidžiančius jiems sėkmingai pereiti prie tolesnio mokymosi ir užimtumo pasirinkimų.

EBPO delegacija savaitės trukmės vizito metu lankysis šalies mokyklose, susitiks su įvairiais švietimo ir mokslo bendruomenės nariais: mokytojais, mokiniais, švietimo politikais bei specialistais, taip pat studentų organizacijų atstovais, aukštųjų mokyklų dėstytojais ir vadovais. Tarp jų bus organizuojamos diskusijos ir įvairūs praktiniai užsiėmimai, kurių metu bus renkami duomenys bei nuomonės, kaip galima tobulinti švietimo sistemą siekiant aiškiau identifikuoti probleminius taškus ir potencialias pokyčių galimybes.

Po susitikimų EBPO ekspertės, įvertinusios Lietuvos duomenis, atsižvelgdamos į kitų šalių praktikas, parengs rekomendacijas Lietuvai ir teiks pasiūlymus kitoms šalims EBPO narėms.

Skip to content