I–IV 8.00-17.00
V 8.00-15.45


Paskambinkite
8 658 18504



Parašykite
tiesiogiai




Sekite mus


Lapkritį – paskutiniai šiemet valstybinės kalbos mokėjimo egzaminai

2022-11-21

Šią savaitę vyks paskutinieji šiais metais valstybinės kalbos mokėjimo ir I kategorijos valstybinės kalbos mokėjimo egzaminai, o gruodį – vienas Lietuvos Respublikos Konstitucijos pagrindų egzaminas.

Iš viso per 2022 m. valstybinės kalbos mokėjimo ir I-III kategorijos kalbos egzaminus bei Lietuvos Respublikos Konstitucijos pagrindų egzaminą laikė per 1200 asmenų. Kalbos mokėjimo lygių nustatymo egzaminus laikė virš 150 įvairių užsienio šalių lituanistinių mokyklų mokinių ir suaugusiųjų.

Lapkričio 24 d. vyks valstybinės kalbos mokėjimo ir I kategorijos valstybinės kalbos mokėjimo egzaminai. Skaitymo, rašymo ir klausymo dalys vyks elektroniniu būdu (naudojant informacines komunikacijos technologijas), kalbėjimo dalis – tradiciniu būdu. Abi dalys laikomi bazinėje mokykloje.

Gruodžio 8 d. vyks Lietuvos Respublikos Konstitucijos pagrindų egzaminas elektroniniu būdu bazinėse mokyklose.

Nacionalinė švietimo agentūra atsakinga už minėtų egzaminų tvarkaraščio sudarymą, egzaminų užduočių parengimą ir vertinimą. Rezultatus agentūra pateikia bazinėms mokykloms, kurios informuoja egzaminus laikiusius kandidatus.

Daugiau informacijos, kaip registruotis ir apmokėti, kur laikyti egzaminus, kaip sužinoti jų rezultatus ir per kiek laiko jie pateikiami, – šiose atmintinėse:

Skip to content