I–IV 8.00-17.00
V 8.00-15.45


Paskambinkite
8 658 18504



Parašykite
tiesiogiai




Sekite mus


Tarptautinis EdTech hakatonas ir konferencija vienys švietimo inovatorius iš viso pasaulio    

2022-11-21

Rytoj prasideda savaitę truksiantis tarptautinių renginių ciklas „Edtech Conference & Hackathon: Education inside Metaverse“, kuris pokalbiams bei sprendimų kūrimui suburs mokytojus, užsienio praktikus, Lietuvos švietimo politikos formuotojus, technologinių įmonių lyderius, švietimo sektoriaus bei startuolių atstovus.

Renginio organizatoriai – Nacionalinės švietimo agentūros EdTech centras ir Vilniaus universiteto Verslo mokykla.

EdTech centro vadovė Indrė Šuolienė teigia, kad plačios partnerystės leidžia dar labiau skleistis skaitmeninio proveržio strategijai – ne tik vytis technologines inovacijas, bet ir tapti lygiaverčiais partneriais tarptautinėje edukacinių technologijų arenoje.  

„Technologijos be žmonių būtų bejėgės, nors jos ir vis labiau stebina savo galimybėmis. Už kiekvienos sėkmingos švietimo inovacijos slypi stiprios komandos: tai rodo skaitmeninės priemonės, ruošiamos švietimui – jas kuria mokslininkai bei verslai, o poreikį atskleidžia mokiniai, mokytojai, dėstytojai, studentai. Turime būti kaip ekosistema ir įgalinti vieni kitus“.  

Verslo mokyklos Strateginių verslo partnerysčių vadovė Aneta Šlekytė-Kaminienė pritaria minčiai apie bendrakūrybą: „Strateginis švietimo bendruomenės, verslo ir aukštojo mokslo bendradarbiavimas suteikia galimybę dalintis inovatyviais požiūriais, įgyvendinti naujausias idėjas bei prisidėti kuriant tvarią Lietuvos ateitį. Būtent aktyvesnis metavisatos galimybių išnaudojimas švietime ir gali sustiprinti mūsų šalies konkurencingumą tarptautinėje aplinkoje, o Lietuvos vaikams įveikti technologinę atskirtį bei nelikti užribyje“.  

Konferencijoje ekspertai dalinsis įžvalgomis apie technologiškai pažangesnę Lietuvos švietimo ateitį. Bus pristatomi reikšmingi švietimo technologijų projektai pasaulyje, inovacijų pritaikymo švietime pavyzdžiai iš Izraelio, Lenkijos, Pietų Korėjos bei kitų šalių ir organizacijų. Taip pat vyks diskusijos apie švietimo skaitmeninės transformacijos būtinybę, bus futuristiškai žvelgiama į Lietuvos perspektyvas.  

Antroji renginio dalis – hakatonas – žada intriguojantį procesą, kai dalyviai iš skirtingų šalių kurs efektyvius edukacinius sprendimus mokykloms, universitetams, individualiam ugdymui. Kūrėjus konsultuos patyrę švietimo srities mentoriai: edukaciniai startuoliai, švietimo politikos formuotojai.   

Renginius galima stebėti nuotoliniu būdu. Plačiau apie transliaciją ir programą – https://www.vuhackathon.lt 

NŠA EdTech centro projektas „Skaitmeninė švietimo transformacija“ įgyvendinamas pagal ekonomikos gaivinimo ir atsparumo didinimo planą „Naujos kartos Lietuva“, finansuojamą Europos Sąjungos ekonomikos gaivinimo ir atsparumo didinimo priemonės „NextGenerationEU“ lėšomis. 

Skip to content