I–IV 8.00-17.00
V 8.00-15.45


Paskambinkite
8 658 18504



Parašykite
tiesiogiai




Sekite mus


„Mokytojo TV“ nuolat pildoma aktualiu ir mokykloje reikalingu turiniu

2022-12-22

Per šiuos metus mokytojams skirta interneto platforma „Mokytojo TV“ pasipildė daugiau nei 500 vaizdo įrašų.

„Mokytojo TV“ svetainėje pateikiama švietimo bendruomenei aktuali vaizdo medžiaga, kuri gali būti naudinga švietimo specialistams, mokyklų vadovams,  įvairių dalykų mokytojams, mokiniams, jų tėvams, mokyklų bibliotekininkams, švietimo pagalbos specialistams.

Šioje interneto platformoje rasite ne tik Nacionalinės švietimo agentūros ir Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos parengtą informaciją. Lietuvių kalbos ir literatūros mokytojai, ruošdamiesi pamokoms, gali pasinaudoti Vilniaus universiteto paskaitų ciklo „Lituanistikos atradimai“  ir Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos „Kalbos klubo“ diskusijų medžiaga. Istorijos mokytojams pasigilinti į konkretų istorinį laikotarpį padės Lietuvos mokslų akademijos Vrublevskių bibliotekos vaizdo medžiaga. Gamtamokslinio ugdymo pamokose pravers Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centro nuotolinių gamtos pamokų ciklas „Pažinimo voratinklis“. Mokslo ir technologijų įdomybes jauniesiems žiūrovams populiariai pristato „Mokslo sriubos“ iniciatyva.

Švietimo pagalbos specialistams, mokytojams, mokinių tėvams bus naudingi Paramos vaikams centro patarimai, kaip bendrauti ir susikalbėti su paaugliais, kaip išlaikyti emocinę pusiausvyrą šeimoje. Vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnyba pristato mediaciją mokykloje, pateikia aktualią informaciją apie vaiko teisę į atvaizdą, aptaria priežastis, kodėl vaikams ir paaugliams rūpi išbandyti svaigalus, primena tėvams užtikrinti vaikų saugų elgesį žiemą ir per šventes.

Europos mokyklų švietimo platforma (European School Education Platform) analizuoja įvairioms šalims svarbias švietimo aktualijas, naujausi vaizdo įrašai – apie gamtamokslinį ugdymą pasitelkiant nebrangias skaitmenines priemones ir dirbtinį intelektą ugdymo procese. Europos specialiojo ir įtraukiojo ugdymo plėtros agentūra (European Agency for Special Needs and Inclusive Education) pristato pagrindinius principus įgyvendinant įtraukųjį ugdymą.

„Mokytojo TV“ svetainėje visiems vaizdo įrašams priskirti reikšminiai žodžiai, todėl paieška itin paprasta ir patogi. Reikiamus vaizdo įrašus galima rinktis pagal mokomąjį dalyką, atsižvelgiant į tikslinę auditoriją.

Interneto platformą „Mokytojo TV“ atnaujina ir administruoja Nacionalinė švietimo agentūra.

Skip to content