I–IV 8.00-17.00
V 8.00-15.45


Paskambinkite
8 658 18504



Parašykite
tiesiogiai




Sekite mus


Kaip užsienio praktika padeda diegti atnaujintą turinį?

2023-01-18

Padėdama pasiruošti atnaujinto ugdymo turinio diegimui, Nacionalinė švietimo agentūra (NŠA) švietimo bendruomenei pristato medžiagą iš susitikimų su užsienio ekspertais.

Seminarų ciklas skirtas įvairiems švietimo bendruomenės nariams: mokytojams, mokyklų vadovams, pedagogų rengėjams, savivaldybių švietimo atstovams, ugdymo turinio rengimo specialistams ir nacionalinės politikos formuotojams.

„Stengiamės paaiškinti, kokie yra jų vaidmenys ir kokios pareigos, diegiant bendrąsias programas mokyklose. Apžvelgiame įvairius atnaujinto ugdymo turinio aspektus ir padedame įvairioms suinteresuotosioms šalims išnaudoti naujojo ugdymo turinio modelio teikiamas galimybes“, – teigia tarptautinis švietimo ekspertas Chris Tweedale.

Seminarų medžiaga skirstoma į septynias pagrindines temas: dalyko naujo turinio mokymo rekomendacijų įgyvendinimo būdai ir principai, aukštesnių pasiekimų ugdymo didaktika, kalbinių gebėjimų ugdymas dėstomų dalykų pamokose pasirenkamojo ir  privalomojo turinio planavimas, skaitmeninių mokymo priemonių taikymas, tarpdalykinių temų integravimas ir dalykų dermė, gerosios praktikos sklaidos organizavimas ugdant kompetencijas.

Įspūdžiais apie susitikimus su užsienio ekspertais dalijasi ir seminarų dalyviai.

„Mano nuomone seminarai buvo naudingi ir informatyvūs. Ypač susidomėjau, ko galime pasimokyti iš kitų šalių ugdymo turinio reformų, kaip pasimokyti iš tų šalių, kurių patirtis gali būti aktuali Lietuvai, taip pat, kaip praplėsti požiūrį susipažįstant su kitų kolegų praktikomis“, – sako anglų kalbos mokytoja ekspertė Tatjana Bruskina.

„Patiko idėjos apie konsultuojamojo ugdymo taikymą. Išgirdus lektorių įžvalgas apie patirtis kitose šalyse, supratau, kad svarbu lyderystė mokykloje. Mane pastiprino tai, kad asmeninis įsipareigojimas, sąžiningumas sau – pokyčių varikliukas“, – teigia Utenos Krašuonos progimnazijos pradinių klasių mokytoja Rita Rimšelienė.

Visą konsultacijų bei kitą pasiruošimo diegti atnaujintas Bendrąsias programas medžiagą rasite Švietimo portale bei NŠA Youtube paskyroje.

Skip to content