I–IV 8.00-17.00
V 8.00-15.45


Paskambinkite
8 658 18504



Parašykite
tiesiogiai




Sekite mus


Paskelbti lenkų kalbos tarpinio patikrinimo užduočių pavyzdžiai

2023-01-25

Nacionalinė švietimo agentūra parengė lenkų tautinės mažumos gimtosios kalbos ir literatūros tarpinio patikrinimo užduočių pavyzdžius. Jie paskelbti užduočių banke BETA (https://beta.etestavimas.lt/). Mokiniai ir dalyko mokytojai gali ne tik susipažinti su užduočių pavyzdžiais, bet ir savarankiškai atlikti paskelbtas užduotis.

Kadangi lenkų tautinės mažumos gimtosios kalbos ir literatūros atnaujinta programa mokyklose  įgyvendinama nuo 2022 m. rugsėjo 1 d., trečių gimnazijų klasių mokiniai (vienuoliktokai) bus pirmieji, kurie laikys lenkų tautinės mažumos gimtosios kalbos ir literatūros tarpinį patikrinimą šiais metais.

Lenkų tautinės mažumos gimtosios kalbos ir literatūros tarpinis patikrinimas vyks balandžio 19 d. elektroniniu būdu. Jo trukmė 1 val. 30 min.

Patikrinimą sudarys 3 dalys: klausymo, skaitymo ir teksto kūrimo. Klausymo dalies metu mokiniams bus pateikti vienas ar keli garso įrašai įvairiomis kultūrinėmis ir visuomeninėmis temomis, kurių trukmė iki 5 minučių, o skaitymo daliai – įvairų socialinį kultūrinį kontekstą apimantys tekstai iki 800 žodžių apimties. Bus tikrinama, ar ir kaip detaliai mokiniai suprato pagrindinę informaciją, išsakytas mintis, nuomonę ar vertinimą. Teksto kūrimo užduotimis bus tikrinami teksto komponavimo ir redagavimo gebėjimai, pvz. tinkamas kalbos priemonių vartojimas teksto taisyklingumui, aiškumui, rišlumui pasiekti ir kt.

Šį tarpinį patikrinimą laikys mokiniai mokyklų, kuriose vyksta mokymas lenkų tautinės mažumos kalba arba mokomasi lenkų tautinės mažumos kalbos ir vidurinio ugdymo programoje yra pasirinkę mokytis lenkų tautinės mažumos gimtosios kalbos ir literatūros dalyką.

Lenkų tautinės mažumos gimtosios kalbos ir literatūros išorinio vertinimo pagal naują tvarką įgyvendinimas leis geriau pasiruošti kitų mokomųjų dalykų programų, kurios įsigalios nuo 2023 m. rugsėjo, išorinio vertinimo pakeitimams.

Skip to content