I–IV 8.00-17.00
V 8.00-15.45


Paskambinkite
8 658 18504



Parašykite
tiesiogiai




Sekite mus


Projekto „Virtuali pilietiškumo mokykla“ atstovai dalyvavo partnerių susitikime Rygoje

2023-01-25

2023 m. sausio 16–18 d. Nacionalinės švietimo agentūros atstovai dalyvavo „Nordplus Horizontal“ projekto „Virtuali pilietiškumo mokykla“ antrajame partnerių susitikime, kuris vyko Rygos lietuvių vidurinėje mokykloje Latvijoje. Projektą „Virtuali pilietiškumo mokykla“ įgyvendina Nacionalinė švietimo agentūra (Lietuva) kartu su partneriais: LR Prezidento kanceliarija, Valstybės pažinimo centru (Lietuva), Europos Wergeland centru (Norvegija) ir Rygos lietuvių vidurine mokykla (Latvija).

Projekto rezultatas – interneto svetainė, skirta pilietiniam ugdymui(si), siekiant suteikti žinių apie valstybę, ugdyti pilietiškumą ir pilietinę savimonę. Svetainės turinio pagrindą sudaro Valstybės pažinimo centro ekspozicijoms ekspertų sukurtas turinys ir centro edukacinėse programose sukaupta patirtis. Tikimasi, kad ši edukacinė priemonė bus įdomi mokytojams, mokiniams, neformaliojo švietimo edukatoriams ir visiems, kuriems įdomu žinoti, kaip veikia valstybė ir kaip reiškiasi pilietiškumas.

Susitikime Rygoje buvo aptarti svetainės išbandymo, kuriame dalyvavo pedagogai iš Lietuvos mokyklų ir lituanistinių mokyklų Norvegijoje, Latvijoje, Vokietijoje ir Belgijoje, rezultatai. Svetainės išbandymo metu pedagogai turėjo galimybę ugdymo procese naudotis svetainės turiniu ir teikti pasiūlymus, kaip ją tobulinti. Be to, per susitikimą projekto partneriai aptarė svetainės turinio papildymo, vertimo į projekto partnerių kalbas, viešinimo klausimus, sutarė dėl lituanistinių mokyklų iš įvairių Europos šalių įtraukimą į naudojimąsi rengiama svetaine. Buvo aptarti sklaidos renginiai, nuotolinės konferencijos bei baigiamosios projekto konferencijos Lietuvoje organizavimo klausimai.

 

Skip to content