I–IV 8.00-17.00
V 8.00-15.45


Paskambinkite
8 658 18504



Parašykite
tiesiogiai




Sekite mus


Publikuotas naujas „Eurydice“ leidinys, pristatantis svarbiausius duomenis apie kalbų mokymą Europos mokyklose 

2023-03-30

Švietimo tinklas „Eurydice“, teikiantis įvairią informaciją apie 37 šalių nacionalines švietimo sistemas ir jų veikimo ypatumus, publikavo naują leidinį, atspindintį svarbiausius duomenis apie kalbų mokymą(si) Europos mokyklose (2023 m. leidimas).

Key data on teaching languages at school in Europe – 2023 edition (leidinys anglų kalba) 

Mūsų žemynui būdinga nemenka kalbinė įvairovė, kuri dar labiau didėja dėl pastarojo meto migracijos. Leidinyje „Svarbiausi duomenys apie kalbų mokymą Europos mokyklose“ (2023 m. leidimas) glaustai apibūdinta su kalbų mokymu ir mokymusi susijusi švietimo politika Europos švietimo sistemose. 

Leidinyje analizuojamas 51 rodiklis, apimantis daugybę temų, susijusių su (užsienio) kalbų politika ES ir nacionaliniu lygmenimis. „Eurydice“ tinklo duomenis papildo „Eurostato“ duomenys ir dviejų Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijos (EBPO) atliktų tarptautinių tyrimų: 2018 m. Tarptautinio penkiolikmečių tyrimo (PISA) ir 2018 m. Tarptautinio mokymo ir mokymosi tyrimo (TALIS) duomenys. 

Daugiau informacijos apie Europos švietimo sistemas ir švietimo srities leidinius galite rasti „Eurydice“ interneto svetainėje

Skip to content