I–IV 8.00-17.00
V 8.00-15.45


Paskambinkite
8 658 18504



Parašykite
tiesiogiai




Sekite mus


Rekomenduojamos literatūros sąrašas su nuorodomis nebeskelbiamas

2023-04-04

Nacionalinė švietimo agentūra atšaukia sausio mėnesį paskelbtą rekomenduojamų literatūros kūrinių sąrašą su nuorodomis į jų skaitmeninius šaltinius, kadangi jis nepateisino švietimo bendruomenės ir kitų vartotojų lūkesčių. NŠA prašo naudotis atnaujintoje lietuvių kalbos ir literatūros programoje pateikta informacija apie autorius ir kūrinius.

Sąrašas su nuorodomis, jei kūrinys turi nemokamą skaitmeninio formato versiją, buvo parengtas, siekiant surinkti informaciją apie nemokamus skaitmeninius išteklius. Nuorodos į kūrinius surinktos iš įvairių NŠA valdomų ar esamų išorinių atvirų platformų, tačiau už jose pateiktų kūrinių skaitmeninių versijų kokybę ir formatus NŠA neatsako, todėl nuspręsta sąrašo su nuorodomis nebeskelbti.

Lietuvių kalbos ir literatūros programos pamatas – Lietuvos ir pasaulio klasikų kūriniai, premijuotos, literatūros kritikų įvertintos knygos, Nobelio premijos laureatų kūryba. Programoje nurodyti visų literatūros rūšių ir įvairių žanrų lietuvių, pasaulio ir Lietuvos kitakalbės literatūros grožiniai ir negrožiniai reprezentatyvūs kultūros epochos (Antikos, Viduramžių, Renesanso, Baroko) kūriniai. Būtent atnaujinta programa ir yra pagrindinis šaltinis mokytojams surasti autorius ir kūrinius, kuriuos rekomenduoja programos atnaujintojai. Taip pat mokytojai gali naudotis NŠA parengtomis lietuvių kalbos ir literatūros programos įgyvendinimo rekomendacijomis, kurios nuolat yra papildomos.

Skip to content