I–IV 8.00-17.00
V 8.00-15.45


Paskambinkite
8 658 18504



Parašykite
tiesiogiai




Sekite mus


Balandžio 27 dieną – naujomis priemonėmis papildyta IT įrangos ekspozicija

2023-04-05

Balandžio 27 d. Nacionalinėje švietimo agentūroje (NŠA) rengiama atnaujinta IT ekspozicija, kurioje bus pristatomos inovatyvios informacinės technologijos ir išmanieji sprendimai ugdymui. Ji skirta mokytojams, mokyklų vadovams, švietimo pagalbos specialistams, informacinių technologijų specialistams.

Ekspozicijos tikslas – ne tik pademonstruoti naujausius IT sprendimus, bet ir suteikti galimybę lankytojams patiems praktiškai išbandyti verslo įmonių siūlomas išmaniąsias priemones ugdymui.

Mokyklų administracijų atstovai turės galimybę susipažinti su SONARO – skaitmeninių įrankių komplektu, skirtu patogiam mokyklos valdymui. SONARO sistemoje galima ne tik saugiai laikyti net ir jautrius duomenis, bet ir rasti reikiamą informaciją vos kelių klavišų paspaudimu, o visa reikalinga informacija mokyklos interneto svetainėje viešinama automatiškai.

Mokytojai ir švietimo pagalbos specialistai galės išbandyti papildytosios realybės smėlio dėžę ImSand. Tai interaktyvi žaidimų aikštelė, kur švietimas susilieja su pramoga, kad įkvėptų mokinius žaismingai mokytis. Interaktyvus smėlio stalas sukomplektuotas taip, kad būtų galima jį naudoti kartu su interaktyviu smėliu ir jam skirtais edukaciniais žaidimais, o uždengus stalą komplekte esančiu dangčiu, yra galimybė programinę įrangą ir kaladėles su raidėmis naudoti edukaciniams užsiėmimams kaip kalbos mokymosi priemonę, pagalbinę priemonę logopedams. Ši inovacija lengvai pritaikoma individualiems poreikiams.

Ekspozicijoje bus pristatyti PASCObot, STEAM SENSE, Fischertechnik STEAM konstruktoriai, MiniPCR, Edulando tyrinėtojo rinkiniai, kuriuose apjungiamos įvairios tarpdisciplininės veiklos, pradedant biologija, chemija, baigiant muzika. Lankytojai galės atlikti biologinius, cheminius ir programavimo eksperimentus. Taip pat bus galima patyrinėti KEMTEC kriminalistikos rinkinius, kurie leidžia mokiniams susipažinti su tyrimais, atliekamais kasdieniame kriminalistų darbe.

Mokytojai galės susipažinti su Scoolsy internetine platforma mokytojams ir mokiniams, skirta individualizuoto mokymosi organizavimui, įsivertinimo ir vaiko individualios pažangos stebėjimui. Bus pristatyta individualizuoto mokymosi platforma elicėjus, suteikianti  galimybę mokiniams mokytis pagal individualius poreikius ir užpildyti susidariusias mokymosi spragas. Interaktyvi, sužaidybinta platforma tinka tiek pamokoms klasėje, tiek savarankiškam mokymuisi. Bus proga išbandyti Reflectus sistemą – internetinę platformą mokytojui ir mobiliąją programėlę mokiniams, kuri užtikrina nuoseklų refleksijų tarp mokytojo ir mokinių organizavimą.

Mokyklų IT specialistus sudomins „viskas viename“ kompiuterio Magnum School AIO ir naujos kartos interaktyviojo ekrano Samsung FLIP Pro privalumai. Interaktyvusis ekranas turi specialų stovą, leidžiantį ekraną naudoti tiek vertikaliai, tiek horizontaliai, jame galima tapyti tradiciniais dailei skirtais teptukais, tad jis puikiai pasitarnaus dailės pamokoms. Ekranas išsiskiria mažiausiu ekrano lietimo vėlinimu, lietuviška vartotojo sąsaja ir kitomis naujovėmis.

Verslo įmonių atstovai pristatys įvairias mokymosi aplinkas, ClassVR virtualios realybės sistemą, interaktyvius EPSON projektorius, SMART ekranus, STEAM laboratorinę įrangą, 3D spausdinimo sprendimus, eksperimentų rinkinius. Bus demonstruojamos interaktyvios grindys, specialūs baldai, skirti ugdymo procesui.

Ekspozicijoje apsilankę švietimo pagalbos specialistai turės progą išbandyti priemones, skirtas įtraukiajam ugdymui. Specialiųjų ugdymosi poreikių mokiniams siūlomi nešiojami ir stacionarūs vaizdo didintuvai, speciali klaviatūra silpnaregiams ir rankų motorikos sutrikimus turintiems žmonėms, vaizdo didinimo ir ekrano skaitymo programos, skaitymo mašina, balsu skaitanti spausdintą tekstą, Brailio spausdintuvas ir taktilinis spausdintuvas-kaitintuvas, skirtas reljefiniams paveikslams, judesio sutrikimų turintiems žmonėms pritaikytos priemonės.

Ekspoziciją, skirtą išmaniajai IT įrangai pristatyti, NŠA inicijavo siekdama gerinti ugdymo kokybę, padėti mokykloms, komplektuojančioms interaktyvių priemonių bazę.

Norinčius atvykti balandžio 27 d. 14–16 val. kviečiame registruotis:

Registracijos nuoroda

IT priemonių ekspozicija vyks NŠA patalpose (Kalinausko g. 7, Vilnius).

Informacija skelbiama NŠA interneto svetainėje. Daugiau informacijos: Komunikacijos ir kontaktų skyrius, tel. 8 658 18045, el. p. zivile.gapsiene@nsa.smm.lt.

Renginių akimirkos

Skip to content