I–IV 8.00-17.00
V 8.00-15.45


Paskambinkite
8 658 18504



Parašykite
tiesiogiai




Sekite mus


Pro memoria prof. Vidas Kavaliauskas

2023-05-16

Mirus Sakartvelo technikos universiteto Lietuvių kalbos ir kultūros centro vadovui prof. Vidui Kavaliauskui (1965–2023), Nacionalinės švietimo agentūros darbuotojai reiškia nuoširdžią užuojautą jo šeimai ir artimiesiems.

Nacionalinėje švietimo agentūroje prof. Vidas Kavaliauskas ėjo Lietuvių kalbos mokėjimo lygio ir valstybinės kalbos mokėjimo kategorijos nustatymo egzaminų vertinimo komisijos pirmininko pareigas. Mokslininkas tyrė bendrosios kalbotyros, lietuvių kalbos akcentologijos, lietuvių kalbos, kaip užsienio kalbos, didaktikos problemas, parengė mokomųjų priemonių vidurinėms ir aukštosioms mokykloms.

Vidas Kavaliauskas yra apdovanotas Lietuvos Vyriausybės, Seimo, ministerijos padėkomis, 2015 m. profesoriui suteiktas Sakartvelo technikos universiteto garbės daktaro vardas.

Profesorius yra 15 mokslinių ir metodinių knygų autorius (bendraautoris), paskelbęs per 50 mokslinių ir metodinių straipsnių lietuvių, anglų, vokiečių, rusų, uzbekų, gruzinų, kartvelų, rumunų kalbomis, Visuotinėje lietuvių enciklopedijoje publikavęs per 250 straipsnių apie pasaulio kalbas.

Skip to content