I–IV 8.00-17.00
V 8.00-15.45


Paskambinkite
8 658 18504



Parašykite
tiesiogiai




Sekite mus


Antrasis egzaminų sesijoje – biologijos egzaminas

2023-06-07

Šiandien abiturientai laikys biologijos valstybinį brandos egzaminą. Į jį užsiregistravo 6307 kandidatai. Pernai pasirinkusių biologijos egzaminą buvo 6296. Šį egzaminą iš gamtos mokslų mokiniai renkasi dažniausiai.

„Tai vienas gamtos mokslų egzaminų, kurį kasmet renkasi laikyti daugmaž panašus kandidatų skaičius. Pastaruosius kelerius metus šį egzaminą laikančių abiturientų skaičius svyruoja tarp 22-25 proc. visų egzaminus laikančių kandidatų“, – sako Nacionalinės švietimo agentūros direktorė Rūta Krasauskienė.

2022 m. biologijos valstybinį brandos egzaminą išlaikė 96,3 proc. kandidatų.

Valstybinio biologijos egzamino užduotį sudaro keturios dalys, apie 40 proc. užduoties taškų atitinka bendrąjį biologijos kursą, 60 proc. – išplėstinį. Abiturientų gebėjimai tikrinami pagal atskiras turinio sritis: sąvokų naudojimo, dėsnių taikymo, objektų, procesų, reiškinių ir modelių atpažinimo, apibūdinimo ir paaiškinimo ir kitus.

Pasiekimų lygių reikalavimai tikrinamiems mokinių gebėjimams pagal atskiras turinio sritis pateikti Biologijos brandos egzamino mokinių pasiekimų lygių apraše. Kandidatai ir su šiuo aprašu, ir su užduočių pavyzdžiais, kurie iliustruoja minimalius šio egzamino programos reikalavimus, galėjo susipažinti iš anksto Nacionalinės švietimo agentūros interneto svetainėje.

Skip to content