I–IV 8.00-17.00
V 8.00-15.45


Paskambinkite
8 658 18504



Parašykite
tiesiogiai




Sekite mus


Leidinyje – patarimai kuriant edukacines erdves mokykloje

2023-08-17

Nacionalinė švietimo agentūra, įgyvendindama projektą „Kokybės krepšelis“, parengė ir elektroniniu formatu išleido metodinį leidinį „Vadovas mokyklų edukacinėms erdvėms kurti ir naudoti“.  Jame pateikiami Lietuvos mokyklų gerosios edukacinių erdvių kūrimo ir pritaikymo ugdymui praktikos pavyzdžiai, edukacinių erdvių ekspertų patarimai, rekomendacijos mokykloms, pradedančioms kurti ugdomąją mokyklų aplinką.

Šis metodinis leidinys – vienas pirmųjų, siekiantis apibendrinti edukacinių erdvių kūrimo patirtį, pateikti srities profesionalų nuomonę ir patarimus, palengvinti mokykloms ugdymo proceso tobulinimo etape kylančių uždavinių sprendimą dėl aplinkos įvairovės, dermės, daugiafunkciškumo.

„Vadove mokyklų edukacinėms erdvėms kurti ir naudoti“ aptariama edukacinių erdvių samprata, edukacinių erdvių kūrimo ir naudojimo vadybos bruožai, edukacinės erdvės mokyklos viduje, mokyklos lauko aplinka, jos zonavimas, funkcijų įvairovė ir vienovė, vidaus ir lauko edukacinių erdvių jungčių kūrimas, virtuali aplinka kaip mokyklos edukacinės erdvės tęsinys. Taip pat nagrinėjamos architektūros sąsajos su universaliuoju dizainu ir kraštovaizdžiu, mokyklos aplinka ir jos jungtys su gyvenvietės, miesto aplinka.

Metodinis leidinys paskelbtas NŠA interneto svetainėje: Vadovas mokyklų edukacinėms erdvėms kurti ir naudoti

Skip to content