I–IV 8.00-17.00
V 8.00-15.45


Paskambinkite
8 658 18504



Parašykite
tiesiogiai




Sekite mus


Mokiniai ir mokytojai dirbtinio intelekto galimybes ir ateities profesijas aptars su IT verslininkais ir mokslininkais

2023-10-13

Dirbtinis intelektas (DI) pakeis mus supančią aplinką, sukurs profesijas, apie kurias dabar net nežinome. Apie tai kalba žinomas verslininkas, investuotojas Ilja Laursas, kuris dalyvaus mokiniams ir mokytojams skirtame renginyje „Edtech klasė: su valgomas dirbtinis intelektas?“.

Nacionalinės švietimo agentūros EdTech centro organizuojamame renginyje taip pat savo prognozėmis dalinsis pripažinti informacinių technologijų specialistai, duomenų mokslininkai ir verslo atstovai.

Renginys, kuris vyks spalio 19 dieną, skirtas vyresniųjų klasių mokiniams ir jų mokytojams. Jo metu bus diskutuojama apie DI pritaikymą ugdyme, jo įtaką ateities profesijoms. Mokiniai turės galimybę laimėti prizus, išbandyti DI sprendimus.

„Dirbtinis intelektas pakeis mus supantį pasaulį. Todėl visi turime nuolat mokytis, tyrinėti ir stebėti tai, kas vyksta pasaulyje. Ateitis priklauso kūrėjams ir išradėjams, o ne vykdytojams“, – pažymi verslininkas Ilja Laursas.

Lietuvos dirbtinio intelekto asociacijos valdybos pirmininkas duomenų analitikas Deividas Matačiūnas sako, kad dirbtinio intelekto galimybės smarkiai pakeis švietimo sistemą ir suteiks jai daugiau individualumo.  „Kiekvienam mokiniui bus sukurtos mokymosi programos, jas pritaikant pagal kiekvieno poreikius. Žinių įsisavinimo procesas taps interaktyvesnis ir įdomesnis“, – prognozuoja D. Matačiūnas.

Startuolio „Three Cubes“ viena įkūrėjų Dovilė Pakutinskaitė mokiniams pasakos apie dirbtinį intelektą startuolio kūryboje, šių dienų antrepreneriui reikalingus įgūdžius.

Prekių ženklų strategė Sonata Šulcė pasidalins įžvalgomis, kaip DI ir kūrybiškumas gali bendradarbiauti ir papildyti vienas kitą, kuriant naujas galimybes bei sprendimus moksle, technologijose, versle.

Mokiniai  kartu su mokytojais kviečiami pasidalinti savo praktika ar projektais, susijusiais su dirbtiniu intelektu.

Šis renginys bus transliuojamas tiesiogiai Nacionalinės švietimo agentūros „Youtube“ kanale ir „Facebook“ paskyroje. Mokytojai ir mokiniai taip pat turi galimybę dalyvauti pačiame renginyje, užsiregistravę į jį „EdTech“ centro svetainėje.

Skip to content