I–IV 8.00-17.00
V 8.00-15.45


Paskambinkite
8 658 18504



Parašykite
tiesiogiai




Sekite mus


SICI asociacijos konferencijoje – švietimo inspektavimo patirtys

2023-11-17

Nacionalinės švietimo agentūros (NŠA) atstovai dalyvavo Europos nacionalinių ir regioninių švietimo inspektorių asociacijos (SICI, The Standing International Conference of Inspectorates) Generalinėje Asamblėjoje, kuri vyko Bilbao mieste Ispanijoje.

„Lietuvos dalyvavimas SICI Generalinėje Asamblėjoje ne tik suteikė mums galimybę sužinoti kitų šalių patirtis, bet ir prisidėti kuriant bendras priemones švietimo kokybei užtikrinti“, – sako laikinai NŠA direktoriaus pavaduotojo pareigas einantis Aidas Aldakauskas.

Tris dienas trukusioje konferencijoje diskutuota apie duomenimis grįstų švietimo tyrimų ir inspektavimo srityse kylančius iššūkius, švietimo inspektorių vaidmenį bei reikšmę gerinant švietimo kokybę ir inicijuojant pokyčius. Švietimo tobulinimas ir jo kokybės gerinimas yra gyvybiškai svarbūs siekiant užtikrinti, kad kiekvienas vaikas ugdytų savo gabumus ir gebėjimus Europos ateičiai.

Savo šalių patirtis SICI Generalinėje Asamblėjoje pristatė pagrindiniai pranešėjai iš Baskų regiono Ispanijoje ir Jungtinėje Karalystėje veikiančios organizacijos OFSTED, tiriančios švietimo sistemą ir jos teikiamų paslaugų kokybę, atstovai.

Tarptautinė švietimo inspektorių asociacija (SICI) įkurta 1995 m. ir šiuo metu vienija 37 šalis. Jos tikslai – dalytis informacija apie šalių narių švietimo ir mokyklų vertinimo sistemas, rūpintis ir remti mokyklų vertintojų kvalifikacijos tobulinimą, įsitraukti ir dalyvauti mokyklų vertinimo projektuose.

Skip to content