I–IV 8.00-17.00
V 8.00-15.45


Paskambinkite
8 658 18504



Parašykite
tiesiogiai




Sekite mus


Laidų moksleiviams „AI_biblioteka“ ciklo pradžia: pažintis su dirbtinio intelekto pasauliu 

2023-12-22

Nacionalinės švietimo agentūros EdTech centro parengta pirmoji edukacinė laida apie dirbtinį intelektą jau sukurta ir laisvai pasiekiama.  

Pirmoji laida „Kas yra kas“  skirta bendram susipažinimui su dirbtinio intelekto galimybėmis, Tiuringo testu, captcha naudojimu, taip pat kalbama apie dirbtinio intelekto vystymąsi ir jo įtaką mūsų gyvenimui.

Laidas, kurios sudarytos iš edukacinės dalies ir tinklalaidės, veda studentės Meida Kvedaraitė, Liepa Eva Mickevičiūtė, 11 klasės mokinys Ridas Urbonavičius ir Lietuvos dirbtinio intelekto asociacijos valdybos pirmininkas Deividas Matačiūnas.

Pirmosios laidos tinklalaidės pašnekovai – Lietuvos dirbtinio intelekto asociacijos prezidentas, „Vinted“ mašininio mokymosi departamento vadovas Dovydas Čeilutka ir Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) Informatikos fakulteto dekanas, dirbtinio intelekto tyrinėtojas, profesorius Tomas Krilavičius.

Šešių laidų cikle bus kalbinami DI bei duomenų mokslo sričių profesionalai,  kurie pasidalins savo įžvalgomis apie DI vystymąsi, panaudojimą dabar bei pabandys žvelgti į ateitį. Išgirsime pačių mokinių keliamus klausimus ir savo srities žinovų atsakymus į juos. Bus diskutuojam apie DI etiką, kompiuterinių žaidimų įtaką suvokiant DI, saugių sprendimų kūrimą, ateities profesijas, DI įtaką kūrybiškumui.

„Tikimės, kad šios laidos bus naudingos ir įdomios ne tik vyresniųjų klasių mokiniams, bet ir visiems, kurie domisi dirbtinio intelekto galimybėmis.  Šią temą supa įvairūs mitai, baimės ir klaidingi įsivaizdavimai. Siekiame, kad visi, pažiūrėję šias laidas, gautų kuo daugiau patikimos informacijos ir atsakymus į rūpimus klausimus“, – pažymi Nacionalinės švietimo agentūros EdTech centro vadovė Indrė Šuolienė.

Lietuvos dirbtinio intelekto asociacijos valdybos pirmininkas Deividas Matačiūnas sako, kad šios laidos yra puikus būdas skatinti jaunimą domėtis dirbtinio intelekto technologijomis ir jų panaudojimu įvairiose srityse. „Įtraukiant įvairius ekspertus ir realius pavyzdžius, siekiama parodyti, kaip dirbtinis intelektas keičia mūsų kasdienį gyvenimą ir atveria naujas galimybes ateities karjeroms ir inovacijoms. Tikiuosi, kad šios laidos bus pirmas žingsnis ugdant būsimuosius šios srities lyderius“, – pažymi D. Matačiūnas.

Laidos taip pat taps ir pagalbine metodine medžiaga informacijos dalyko mokytojams. Pagal atnaujintas bendrojo ugdymo programas, 9-12 klasių mokiniai susipažįsta su dirbtiniu intelektu.

Pirmąją laidą jau galite rasti Nacionalinės švietimo agentūros Youtube paskyroje.

Skip to content