I–IV 8.00-17.00
V 8.00-15.45


Paskambinkite
8 658 18504



Parašykite
tiesiogiai




Sekite mus


Matematikų ir lituanistų konsultacijų medžiaga prieinama Švietimo portale

2024-01-30

Nacionalinė švietimo agentūra (NŠA) paskelbė matematikos ir lietuvių kalbos ir literatūros mokytojams surengtų tikslinių konsultacijų metodinę medžiagą. Dabar ji visiems prieinama Švietimo portale (www.emokykla.lt).

2023 m. NŠA surengė 320 tikslinių konsultacijų lietuvių kalbos ir literatūros bei matematikos ir pradinių klasių mokytojams, norintiems pagilinti savo žinias apie atnaujintas bendrąsias programas ir pasikonsultuoti dėl jų įgyvendinimo.

Nuotolinėse tikslinėse konsultacijose, kurias NŠA organizavo kartu su Kauno švietimo inovacijų centru, iš viso dalyvavo per 6000 pedagogų. Jiems buvo sudaryta galimybė pasitarti su ekspertais, išdiskutuoti rūpimus klausimus dirbant su atnaujintomis programomis. Siekiant efektyvumo, darbas buvo organizuojamas nedidelėse konsultacijų grupėse.

Tarp matematikos dalykui skirtų konsultacijų temų – matematikos programos įgyvendinimo rekomendacijos pradiniame ugdyme, mokymosi turinio pokyčiai, veiklų planavimas, atnaujintos matematikos programos įgyvendinimas, aktualijos ir rekomendacijos skirtingose klasėse, pasiruošimas tarpiniam patikrinimui bei daugelis kitų.

Lietuvių kalbos ir literatūros mokytojams skirtose konsultacijose buvo kalbama apie pasirengimą tarpiniam patikrinimui, pradinio ugdymo turinio atnaujinimą, savarankiško skaitytojo ugdymo būdus, kompetencijų ugdymą literatūros pamokose ir kt.

Švietimo portale paskelbta visa tikslinių konsultacijų metodinė medžiaga, pedagoginiai, psichologiniai, metodiniai, dalykiniai patarimai, atsakymai į mokytojų dažniausiai užduodamus klausimus.

2023 m. nuotolinių konsultacijų matematikos mokytojams medžiagą galima parsisiųsti iš čia.

2023 m. nuotolinių konsultacijų lietuvių kalbos ir literatūros medžiaga pateikta čia.

Skip to content