I–IV 8.00-17.00
V 8.00-15.45


Paskambinkite
8 658 18504



Parašykite
tiesiogiai




Sekite mus


Kaune vyks pirmą kartą Lietuvoje organizuojama „EdTech Week Lithuania 2024“

2024-02-06

Nacionalinės švietimo agentūros EdTech centras vasario 7 ir 8 d. pirmą kartą šalyje organizuoja tarptautinį renginių ciklą „EdTech Week Lithuania 2024“.

Renginyje, kuris vyks Kauno technologijos universiteto „Santakos“ slėnyje, pranešėjai ir diskusijų dalyviai kalbės apie tai, ko reikia norint užauginti smalsų, kūrybišką ir drąsų žmogų, kaip švietimą transformuoja dirbtinis intelektas, kitos inovacijos ir technologijos. Diskusijų dalyviai aiškinsis, kaip mokiniams, studentams, mokytojams ir dėstytojams, tyrėjams, EdTech verslo startuoliams, tėvams sekasi susigyventi su skaitmeniniu pasauliu, besikeičiančiais vaidmenimis.

Renginyje bus pasveikinti ir šių metų inovatorių apdovanojimus pelnę pedagogai, mokyklos, edukacinių technologijų kūrėjai.

„EdTech Week Lithuania 2024“ – tai pirmas toks Lietuvoje tarptautinis renginių ciklas, kuriame subursime šalies švietimo, mokslo ir inovacijų bendruomenę, užsienio svečius, ekspertus, sprendimų kūrėjus bei visus srities aistruolius“, – sako Nacionalinės švietimo agentūros (NŠA) „EdTech“ centro vadovė Indrė Šuolienė.

Tarp šio ciklo renginių – švietimo bendruomenei skirtas hakatonas. Jo metu daugiau kaip dvidešimt komandų ieškos kūrybingų bei efektyvių sprendimų įvairiose srityse: nuo matematikos įgūdžių gerinimo iki žaidimų elementų ugdymo turinyje. Savo įžvalgomis pranešimuose dalysis ISM Vadybos ir ekonomikos universiteto Mokslo ir akademinių darbuotojų prorektorė, profesorė dr. Vita Akstinaitė bei agentūros „Innovate“ vadovė, Vilniaus universiteto mokslininkė dr. Ieva Adomaitytė-Subačienė. Už geriausiai įvertintas idėjas komandoms bus įteikti piniginiai apdovanojimai. Priziniam hakatono fondui skirta net 5000 eurų. Visa renginių programa skelbiama NŠA EdTech centro interneto svetainėje.

Skip to content