I–IV 8.00-17.00
V 8.00-15.45


Paskambinkite
8 658 18504



Parašykite
tiesiogiai




Sekite mus


Patvirtinti vertinimo kriterijai Lietuvių kalbos ir literatūros tarpiniam patikrinimui

2024-02-07

Šiandien Nacionalinė švietimo agentūra patvirtino Lietuvių kalbos ir literatūros pirmojo tarpinio patikrinimo užduoties bendruosius vertinimo kriterijus.

Savo pasiūlymus vertinimo kriterijams teikė Lietuvių kalbos ir literatūros mokytojų sąjunga ir asociacija „Lituanistų sambūris“. Į abiejų organizacijų pastebėjimus buvo atsižvelgta.

Patvirtintame dokumente atskirai išskirti vertinimo kriterijai, pagal kuriuos vertina pokalbį palaikantis vertintojas, ir vertinimo kriterijai, pagal kuriuos vertina vertinantis vertintojas.

Pagal mokytojų lituanistų organizacijų pasiūlymus buvo koreguojami ir keičiami kriterijai dėl temos, klausimo atskleidimo bei kandidato požiūrio į tekste keliamas problemas, teksto analizės teminiu ir stilistiniu aspektu, dėl atsižvelgimo į komunikavimo situaciją ir dalyvavimą diskusijoje.

Per Lietuvių kalbos ir literatūros pirmąjį tarpinį patikrinimą galima surinkti 20 taškų. 16 taškų skiria vertinantis vertintojas ir 4 taškus pokalbį palaikantis vertintojas. Pokalbį palaikantis vertintojas gali būti kandidatui dėstantis mokytojas.

Ruošiantis Lietuvių kalbos ir literatūros pirmajam tarpiniam patikrinimui buvo atsižvelgta ir į daugiau mokytojų dalykininkų pasiūlymų, pavyzdžiui, galimybę kandidatui ir mokytojui atsispausdinti elektroninėje užduoties atlikimo sistemoje pateiktą užduotį, naudotis kompiuteriu su instaliuotu lietuvių kalbos žodynu.

Atsižvelgiant į patvirtintus vertinimo kriterijus bus pakoreguota Lietuvių kalbos ir literatūros pirmojo tarpinio patikrinimo vykdymo instrukcija.

Lietuvių kalbos ir literatūros pirmojo tarpinio patikrinimo užduoties bendruosius vertinimo kriterijai paskelbti NŠA interneto svetainėje.

Skip to content