I–IV 8.00-17.00
V 8.00-15.45


Paskambinkite
8 658 18504



Parašykite
tiesiogiai




Sekite mus


Projektas „Skaitmeninių paslaugų platforma“

2024-02-26

Informacinės visuomenės plėtros komitetas kartu su partneriais valstybės įmone Registrų centru, Nacionaline švietimo agentūra, Valstybinio socialinio draudimo fondo valdyba prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos įgyvendina projektą Nr. 02-088-P-0006 „SKAITMENINIŲ PASLAUGŲ PLATFORMA“ pagal 2021–2030 metų plėtros programos valdytojos Ekonomikos ir inovacijų ministerijos valstybės skaitmeninimo plėtros programos pažangos priemonę Nr. 05-002-01-07-08 „Kurti technologinius sprendimus ir įrankius, leidžiančius saugiai ir patogiai naudotis paslaugomis“.

Projektas finansuojamas 2021‒2027 metų Ekonomikos gaivinimo ir atsparumo didinimo priemonės ir Lietuvos Respublikos valstybės biudžeto lėšomis.

Projekto tikslas – Užtikrinti efektyvų ir tvarų VIISP veikimą, patikimumą, našumą bei jos tolesnį vystymą. Sukurti palankią technologinę, teisinę ir organizacinę aplinką kokybiškam, į vartotoją orientuotam paslaugų skaitmenizavimui.

Bus sukurta Skaitmeninių paslaugų platforma (SPP), kurioje greitai, lengvai ir patogiai bus kuriamos į naudotoją orientuotos skaitmeninės paslaugos nustatytais standartizuotais įrankiais ir metodikomis. SPP bus realizuotas standartizuotas duomenų apsikeitimas ir valdymas tarp institucijų per API sistemą, užtikrinančią pakartotinį duomenų panaudojimą, paslaugų sąveikumą ir duomenų vientisumą, modernizuota asmens atpažinties paslauga, realizuota atsižvelgiant į eIDAS reglamento pakeitimuose išplėstą paslaugų apimtį, modernizuota paslaugų konstravimo paslauga ir kiti bendro naudojimo funkcionalumai, kurie užtikrins patogų ir greitą paslaugų ir viešojo valdymo procedūrų skaitmenizavimą. Taip pat, SPP apimtyje bus realizuoti Europos Komisijos bendrųjų skaitmeninių vartų vienkartinio duomenų pateikimo techninės sistemos (Single Digital Gateway Once-Only Technical System) (toliau – SDG OOTS) reikalavimai, kurie užtikrins principo „tik vieną kartą“ taikymą teikiant skaitmenines paslaugas ES piliečiams ir įgalins tarpvalstybinius duomenų mainus naudojant saugų eDelivery mazgų tinklą. Informacinės visuomenės plėtros komiteto (toliau – IVPK) bus sukurtas nacionalinis OOTS bendro naudojimo integracinis komponentas, skirtas administracinių paslaugų teikimui reikalingų registrinių duomenų gavimui ir teikimui tarp ES viešojo administravimo institucijų, bus integruotas į SDG paslaugų užsakymo formas ir leis ES piliečiui realiu laiku gauti bei pateikti įrodymus, kurių reikia el. paslaugos suteikimui iš ES viešojo administravimo institucijų. Visos SDG paslaugos, kurios yra teikiamos nacionalinių paslaugų teikėjų, bus pritaikytos ir prieinamos ES piliečiams.

Projekto veiklų įgyvendinimo pradžia – 2023 m. gegužės mėn, pabaiga – 2026 m. balandžio mėn.

Projekto vertė: iki 14 499 180,40 Eur (iš jų iki 12 411 570,00 Eur – ES lėšos ir iki 2 087 610,40 Eur – Lietuvos Respublikos valstybės biudžeto lėšos, skirtos Europos Sąjungos fondų lėšomis netinkamam finansuoti pridėtinės vertės mokesčiui apmokėti).

 

Skip to content