I–IV 8.00-17.00
V 8.00-15.45


Paskambinkite
8 658 18504



Parašykite
tiesiogiai




Sekite mus


Skelbiamas iliustracijos konkursas leidinio viršeliui

2024-03-07

Nacionalinė švietimo agentūra (NŠA) organizuoja iliustracijų konkursą, kuriame gali dalyvauti įvairaus amžiaus mokiniai. Atrinkta geriausia iliustracija papuoš leidinio „Lietuva. Švietimas šalyje ir regionuose 2024“ viršelį.

Kasmet NŠA rengiamas leidinys skirtas apžvelgti Lietuvos švietimo būklę ir jos kaitą. Šių metų leidinio tema – socialinių ir emocinių kompetencijų ugdymas. Jame bus analizuojama, kaip šios kompetencijos ugdomos mokykloje, pamokose, kaip tai kinta pastaraisiais metais, kokių rezultatų pasiekiama.

Konkursui mokiniai kviečiami sukurti piešinių ar kompiuterinės grafikos darbų, vaizduojančių mokyklos gyvenimo patirtis, padedančias pažinti save, siekti tikslų, veikti drauge su kitais, arba kitokius gyvenimo įvykius ir patirtis, atskleidžiančius atsakomybę už save ir kitus, bendrystės svarbą.

Konkursui teikiamas originalus darbas turi atitikti šiuos reikalavimus:

  • iliustracija gali būti atlikti bet kokia grafine technika;
  • darbai įrašyti TIFF, JPG formatais;
  • viršelio dydis: A4 (210 × 297 mm, vertikalus (portret);
  • skenuojant piešinį turi būti 300 dpi raiška (RGB arba CMYK spalvinė gama);
  • darbus siųsti supakavus į „WinZIP“ arba „WinRAR“ programas;
  • darbo dydis negali viršyti 3 megabaitų;
  • bylos pavadinimas sukuriamas įrašant autoriaus vardą, pavardę, klasę ir mokyklos pavadinimą (pvz.: Vardenis Pavardenis, 3a kl., Raseinių Viktoro Petkaus pagrindinė mokykla).

Kiekvienas dalyvis gali atsiųsti po du darbus.

Elektroniniame laiške turi būti nurodyta iliustraciją pateikusio konkurso dalyvio kontaktinė informacija: telefono numeris, elektroninio pašto adresas ir  mokyklos adresas. Jei kuriant darbą mokinį konsultavo mokytojas, jo vardas, pavardė, dėstomas dalykas ir kontaktinė informacija (telefono numeris, elektroninio pašto adresas) taip pat turi būti pateikti.

Darbus konkursui mokiniai gali siųsti iki gegužės 27 d. el. paštu  elvyra.mataciuniene@nsa.smm.lt.

Skip to content