I–IV 8.00-17.00
V 8.00-15.45


Paskambinkite
8 658 18504



Parašykite
tiesiogiai




Sekite mus


Startuoja pirmosios mokymų grupės ikimokyklinio ugdymo mokytojams

2024-03-20

Rytoj startuoja Nacionalinės švietimo agentūros organizuojami mokymai, kuriuose per beveik pusantrų metų dalyvaus apie 9000 ikimokyklinio ugdymo srities atstovų.

Mokymai prasidės ikimokyklinio ugdymo pedagogų grupėms Klaipėdoje ir Šiauliuose. Mokymai yra skirti padėti ikimokyklinio ugdymo įstaigų bendruomenėms pasirengti savo mokyklos ugdymo programą, atliepiančią 2023 m. rugsėjį patvirtintas Ikimokyklinio ugdymo programos gaires, ir organizuoti šiuolaikišką, visuminį vaiko ugdymosi poreikius ir tėvų (globėjų) lūkesčius atitinkantį ikimokyklinį ugdymą. Naujos programos mokyklose bus pradėtos įgyvendinti nuo 2025 m. rudens.

62 parengti lektoriai ves mokymus pagal patvirtintą mokymų programą, apimančią kontaktinius, nuotolinius užsiėmimus, dalyvių savarankišką darbą ir konsultacijas.

Planuojama, kad 2024 m. kovo – 2025 m. birželio mėnesiais vyksiančiuose mokymuose dalyvaus apie 9000 šalies mokyklų, įgyvendinančių ikimokyklinio ugdymo programas pedagogų, vadovų, taip pat savivaldybių administracijų švietimo padalinių, mokytojų švietimo centrų specialistų.

Mokymai yra Nacionalinės švietimo agentūros įgyvendinamo ES projekto „Ikimokyklinio ugdymo turinio kaita“ dalis. Juos organizuoja ir dalyvių grupes komplektuoja viešąjį konkursą laimėjusi VšĮ „Gyvenimo Universitetas Lt“.

Skip to content