I–IV 8.00-17.00
V 8.00-15.45


Paskambinkite
8 658 18504



Parašykite
tiesiogiai




Sekite mus


Lietuvių kalbos ir literatūros pirmojo tarpinio patikrinimo vertinimo instrukcijoje – vertinimo išlygos

2024-03-21

Išlygomis dėl palankesnio vertinimo papildyta Lietuvių kalbos ir literatūros pirmojo tarpinio patikrinimo darbų vertinimo instrukcija. Tam tikri palengvinimai bus taikomi mokiniams, laikysiantiems lietuvių kalbos ir literatūros bendrojo kurso pirmąjį tarpinį patikrinimą, bei mokiniams, atvykusiems iš užsienio.

Atsižvelgiant į mokytojų rūpestį dėl bendrojo kurso mokinių bei iš užsienio šalių atvykusių mokinių, besimokančių pagal vidurinio ugdymo programą ne anksčiau kaip nuo 2023 m. rugsėjo 1 d., kompetencijų, lietuvių kalbos ir literatūros bendrojo kurso pirmojo tarpinio patikrinimo kandidatų atliktys vertinamos taikant išlygas, kurios pateikiamos vertinimo instrukcijos trečioje grafoje.

Pavyzdžiui, pirmą kartą iš užsienio atvykusių mokinių vertinimui parengtoje instrukcijoje numatyta, kad galima nelaikyti klaidomis tarties ir kirčiavimo, gramatikos ir sintaksės bei žodyno klaidų.

Vertinant pakanka atsižvelgti į tai, kad kandidatas tinkamai supranta tekstą ir jam nebūtina atskleisti visų paminėtų analizės aspektų. Taip pat numatyta, jog užtenka bent kelių teiginių pagrindimo tinkamais argumentais.

 Atliekant lietuvių kalbos ir literatūros bendrojo kurso pirmojo tarpinio patikrinimo užduotį kandidatui nebus būtina išsamiai aptarti teksto raiškos, stilistikos, argumentavimo būdų, bus galimos kelios didelės gramatikos ir žodyno, tarties, kirčiavimo klaidos.

 Su patvirtinta papildyta Lietuvių kalbos ir literatūros pirmojo tarpinio patikrinimo darbų vertinimo instrukcija galima susipažinti čia.

Visi vertinimo instrukcijos papildymai derinti su lietuvių kalbos ir literatūros mokytojų organizacijomis, į pateiktas pastabas atsižvelgta.

Skip to content