I–IV 8.00-17.00
V 8.00-15.45


Paskambinkite
8 658 18504



Parašykite
tiesiogiai




Sekite mus


Mokinių kalbėjimo gebėjimus per tarpinį patikrinimą ir brandos egzaminą vertino per 3200 vertintojų

2024-04-05

Šiandien baigėsi lietuvių kalbos ir literatūros pirmojo tarpinio patikrinimas bei užsienio kalbų valstybinio brandos egzamino kalbėjimo dalis.

Lietuvių kalbos ir literatūros pirmojo tarpinio patikrinimo kandidatų darbus vertino per 1990 pedagogų. Per savaitę jie įvertino daugiau nei 25 tūkst. vienuoliktų kalbėjimo užduotis.

Užsienio kalbų valstybinio brandos egzamino kalbėjimo dalies kandidatų darbus vertino virš 1220 pedagogų. Egzamino kalbėjimo dalyje dalyvavo apie 20 tūkst. abiturientų.

Nacionalinė švietimo agentūra dėkoja visiems lietuvių kalbos ir literatūros pirmojo tarpinio patikrinimo bei užsienio kalbų valstybinio brandos egzamino kalbėjimo dalies vertintojams už sklandų bei operatyvų darbą, už prisiimtas atsakomybes dėl kiekvieno kandidato rezultatų.

Vertintojai kandidatų darbus vertino elektroninėje vertinimo aplinkoje. Šios aplinkos funkcionalumai leido taupyti vertintojų laiką, nebepildant popierinių vertinimo lapų, sumuojant ir tikrinant už atliktį parašytų taškų, tai yra didžiausią laiko dalį skirti vertinimo turiniui, o ne mechaninėms funkcijoms.

Vertintojams už darbą bus išmokėta 800 tūkst. eurų. Individualus atlygis priklausys nuo įvertintų darbų skaičiaus. Nacionalinė švietimo agentūra lėšas, skirtas atsiskaitymui su vertintojais, planuoja pervesti jau šį mėnesį, kad atlygį už vertinimą mokytojai gautų kartu su balandžio atlyginimu.

Skip to content