I–IV 8.00-17.00
V 8.00-15.45


Paskambinkite
8 658 18504



Parašykite
tiesiogiai




Sekite mus


Matematikos pasiekimų lygį įsivertino didžioji dalis abiturientų ir dešimtokų

2024-04-22

Šiemet 13 tūkst. (76 proc.) Lietuvos abiturientų, pasirinkusių laikyti matematikos brandos egzaminą, savo jėgas išmėgino dalyvaudami elektroniniame bandomajame įsivertinime. Po keleto savaičių matematikos pagrindinio ugdymo pasiekimų patikrinimą (PUPP) laikysiantys dešimtokai savo žinių lygį taip pat pasimatavo atlikdami bandomojo testo užduotis.

Bandomojo įsivertinimo užduotys, kurios buvo vertinamos automatiškai, atitiko egzamino programos reikalavimus pagal mokymosi kursus, tematiką, tikrinamus gebėjimus ir veiklos sritis.

Abiturientų pasiekimų vidurkis šiemet siekė 8,2 taško iš 22 galimų. Praėjusiais metais mokiniai vidutiniškai surinko 9,5 taško, 2022 m. – 7,5 taško iš tiek pat galimų.

Kaip ir praėjusiais metais, taip ir šiemet vyko matematikos PUPP bandomasis patikrinimas, kuriame  matematikos pasirengimo lygį tikrinosi 24,4 tūkst. mokinių. PUPP bandomąją užduotį sudarė pasirenkamieji, trumpojo atsakymo, atvirojo atsakymo uždaviniai, iš kurių dalis buvo vertinami automatiškai, o dalis – mokinius mokančių matematikos mokytojų.

Šiais metais dešimtokų surinktų taškų vidurkis siekė 18,95 iš 45 galimų. Tuo tarpu praėjusių metų bandomojo PUPP patikrinimo vidurkis siekė 16,7 iš 45 galimų surinkti taškų. 66,9 proc. mokinių šiais metais surinko taškų skaičių, atitinkantį patenkinamo pasiekimų lygio reikalavimus (13 ir daugiau taškų). Matematikos bandomojo patikrinimo užduotys buvo vertinamos elektroninėje aplinkoje, kuri bus naudojama ir per reguliarius pasiekimų patikrinimus. Mokytojai turėjo galimybę įvertinti bei išanalizuoti mokinių pasirinktus sprendimus.

„Nacionalinės švietimo agentūros organizuojami bandomieji matematikos testai mokiniams leidžia pasitikrinti, kaip geba susidoroti su skirtingomis matematikos užduotimis, o gauti įvertinimai paskatina  susikoncentruoti ir pastiprinti žinias ten, kur mokiniai nesijaučia tvirtai“, – sako NŠA direktorius Aidas Aldakauskas.

NŠA bandomojo matematikos dvyliktokų pasitikrinimo ir bandomojo matematikos PUPP rezultatus perdavė mokykloms, kad mokytojai ir jų mokiniai, pasinaudodami šiais mokinių pasiekimų patikrinimo rezultatais, tikslingiau ruoštųsi būsimiems patikrinimams.

Matematikos valstybinis brandos egzaminas vyks birželio 10 d., o PUPP startuoja gegužės 13 d.

Skip to content