I–IV 8.00-17.00
V 8.00-15.45


Paskambinkite
8 658 18504



Parašykite
tiesiogiai




Sekite mus


Mokytojai kviečiami dalyvauti tarptautinėje UNESCO apklausoje

2021-02-09

UNESCO kartu su „Education International“ parengė klausimyną, kuriuo siekia išsiaiškinti, ar ir kiek mokytojai į savo veiklą integruoja globalaus pilietiškumo ir darnaus vystymosi švietimo aspektus, ir kviečia Lietuvos mokytojus dalyvauti šioje apklausoje.

Tyrimo metu bus renkama informacija apie mokytojų pasirengimą integruoti minėtą tematiką mokymo procese, jiems prieinamą mokymą ir paramą, kokią vietą ši tematika užima visoje mokymo programoje ir vertinant mokymosi rezultatus, taip pat apie kitą susijusią veiklą mokykloje ir su vietos bendruomenėmis.

Apklausoje gali dalyvauti visi formalaus pradinio ir vidurinio ugdymo mokytojai, neatsižvelgiant į jų mokomus dalykus.

Klausimyną galima rasti čia: https://survey.alchemer.eu/s3/90310926/Teachers-readiness-for-education-for-sustainable-development-and-global-citizenship.

Klausimyną galima užpildyti iki balandžio mėnesio pabaigos.

Apklausos iniciatoriai tikisi, jog mokytojų pateikti atsakymai padės užpildyti svarbią duomenų spragą apie tai, kiek jie yra motyvuoti, tinkamai paruošti ir palaikomi bendrojo ugdymo ir švietimo sistemoje.

Apklausos rezultatai bus pristatyti UNESCO visuotiniame forume 2021 m. rugsėjį  Pietų Korėjoje. Kas dvejus metus vyksiantis pasaulinis forumas suburia politikos formuotojus, pilietinę visuomenę, ekspertus ir praktikus. Forume bus nagrinėjama pažanga, padaryta siekiant tvaraus vystymosi tikslų ir pažangos kliūtys.

„Education International“ – globali, mokytojų ir švietimo darbuotojų profsąjungas jungianti organizacija.

Skip to content