I–IV 8.00-17.00
V 8.00-15.45


Paskambinkite
8 658 18504



Parašykite
tiesiogiai




Sekite mus


Renginių kalendorius

Renginiai kraunami

« Visi Renginiai

  • Šis renginys jau įvyko.

IT priemonių pristatymas Nacionalinėje švietimo agentūroje

2022-11-17 /15:00 - 17:00

Prasidėjus naujiems mokslo metams,  Nacionalinė švietimo agentūra (NŠA) vėl kviečia į ekspoziciją, kurioje verslo įmonės pristato inovatyvias informacines technologijas ir išmaniuosius sprendimus ugdymui.

Ekspozicijų pristatymus NŠA inicijavo siekdama padėti mokykloms užtikrinti geresnę švietimo kokybę. Šiuo metu savo įrangą pristato „Verslo ir neįgaliųjų vystymo grupė“ ir „Biznio mašinų kompanija“.

Ekspozicijoje bus galimybė susipažinti su virtualios realybės sistema „ClassVR“. Tai novatoriška technologija, sukurta siekiant padidinti visų amžiaus grupių mokinių įsitraukimą pamokoje. Sistemą sudaro virtualios realybės akiniai su unikalia, mokiniams patogia sąsaja, integruotais mokomaisiais ištekliais ir paprastu valdymu mokytojams. Taip pat dalyviai galės išbandyti interaktyvią smėlio dėžę. Ši edukacinė priemonė gali būti naudojama ne tik įprastose pamokose, bet ir atsipalaidavimui, spalvų terapijai. Smėlio terapija rekomenduojama vaikams, susiduriantiems su agresija, nerimu, perdėtu uždarumu, dideliu sergamumu ar emociniu pažeidžiamumu. Kita pristatoma priemonė – interaktyvios lėkštės „Hopspots“. Pasitelkus „Hopspots“ lėkštes, sukuriama inovatyvi ugdymosi aplinka, mokiniai motyvuojami judėti, mokytis, bendrauti, bendradarbiauti ir koncentruoti dėmesį.

Ekspozicijoje taip pat pristatomos išmaniosios priemonės, skirtos specialiųjų ugdymosi poreikių mokiniams:  nešiojami ir stacionarūs vaizdo didintuvai, speciali klaviatūra silpnaregiams ir rankų motorikos sutrikimus turintiems žmonėms, vaizdo didinimo ir ekrano skaitymo programos, skaitymo mašina, balsu skaitanti spausdintą tekstą, Brailio spausdintuvas ir taktilinis spausdintuvas-kaitintuvas, skirtas reljefiniams paveikslams, judesio sutrikimų turintiems žmonėms pritaikytos priemonės.

Ekspoziciją galima ne tik apžiūrėti, bet ir praktiškai išbandyti visas čia demonstruojamas priemones.

Norinčius atvykti į pristatymus NŠA patalpose (Kalinausko g. 7, Vilnius) kviečiame registruotis čia:

Registracija rugsėjo 29 d. 15 val.

Registracija spalio 13 d. 15 val.

Registracija lapkričio 17 d. 15 val.

IT priemonių pristatymas vyks susirinkus ne mažiau 5 dalyviams. Grupės gali pasiūlyti joms tinkamą laiką.

NŠA kviečia atsiliepti verslo įmones pristatyti inovatyvius, informacinių technologinių priemonių ir įrangos sprendimus, naudingus švietimo bendruomenei. Priemonių ir įrangos pristatymai vyks NŠA patalpose. Informacija skelbiama NŠA interneto svetainėje.

Daugiau informacijos: Komunikacijos ir kontaktų skyrius, tel. 8 658 18045, el. p. zivile.gapsiene@nsa.smm.lt.

Detaliau

Data:
2022-11-17
Laikas:
15:00 - 17:00
Serijos:

Atnaujinta: 2022-10-13

Skip to content