I–IV 8.00-17.00
V 8.00-15.45


Paskambinkite
8 658 18504



Parašykite
tiesiogiai




Sekite mus


Skelbiame atnaujintą medžiagą apie nuotolinį mokymą(si)

2020-04-30

Nacionalinės švietimo agentūros (toliau – NŠA) nuotolinio mokymo(si) informaciniame puslapyje (www.nsa.smm.lt/nuotolinis) nuolat atnaujinama medžiaga, kuri naudinga nuotolinio ugdymo procese.

Kviečiame susipažinti su naujausia aktualia medžiaga puslapyje:

  • Atnaujintas rekomenduojamų „Skaitmeninių mokymo priemonių nuotoliniam mokymui(si)“ sąrašas, kuriame pateikiamos įvairios mokymosi priemonės ir šaltiniai, suskirstyti pagal ugdymo sritis ir mokymo priemonių paskirtį. Sąrašas pateikiamas ir leidinio formatu. Naujausia, 2020 m. balandžio 28 d., sąrašo versija pasiekiama skiltyje „Skaitmeninės priemonės“.
  • Skaitmeninės etikos centras kartu su „Paramos vaikams centru” parengė ir visuomenei siūlo taikaus interneto naudojimo namuose įrankį – „Šeimos susitarimo šablonas“ (PDF formatu). Tai puikus būdas pradėti taikų šeimos pokalbį apie tai, kaip internetu naudotis saugiai ir atsakingai bei kur brėžti aiškias ribas. Dokumentas visada pasiekiamas metodinės medžiagos skiltyje „Rekomendacijos“.
  • Paskelbta 2020 m. balandžio 28 d. vykusio virtualaus internetinio seminaro Prioritetinės veiklos pasibaigus karantinui. Nuotolinio darbo patirčių pritaikymas tolesnėje Pedagoginės psichologinės tarnybos veikloje” medžiaga. Susitikime dalyvavo Pedagoginių psichologinių tarnybų vadovai ir švietimo pagalbos specialistai, o patirtimis ir įžvalgomis dalijosi 7 pranešėjai. Internetiniame susitikime dalyvavo 134 dalyviai. Medžiaga pasiekiama metodinės medžiagos skiltyje „Virtualios konsultacijos“ prie medžiagos Švietimo specialistams.
  • Paskelbta 2020 m. balandžio 24 d. vykusio virtualaus internetinio seminaro Švietimo pagalbos užtikrinimas ir švietimui skirtų išteklių valdymo ir sisteminimo galimybės nuotolinio darbo metu medžiaga. Seminaras buvo skirtas Specialiųjų pedagogų ir logopedų metodinių būrelių pirmininkams ir Pedagoginių psichologinių tarnybų/Švietimo pagalbos tarnybų specialiesiems pedagogams ir logopedams, patirtimis ir įžvalgomis pasidalino 12 įvairių specialistų, dalyvavo 198 dalyviai. Medžiaga pasiekiama metodinės medžiagos skiltyje „Virtualios konsultacijos“ prie medžiagos Švietimo specialistams.

Nuotolinio puslapio pradiniame lange rasite naujai pateikiamas greitas rodykles į:

Artimiausių aktualių mokymų informacija skelbiama nuotolinio mokymo(si) puslapio pradinio lango rubrikoje „Artimiausi mokymai“, o visą mokymų sąrašą galima matyti skiltyje „Mokymai“.

Atkreipiame dėmesį ir kviečiame dalyvauti:

  • Nacionalinės švietimo agentūros kartu su projektu „Prisijungusi Lietuva“ organizuojamuose specialiuose skaitmeninio raštingumo mokymuose, skirtuose švietimo darbuotojams. Kursai orientuoti į praktinius gebėjimus, todėl dalyviai įgytas žinias galės iš karto panaudoti savo kasdieniame darbe – vesdami pamokas ar paskaitas internetu bei ruošdamiesi joms (registracija). Daugiau informacijos
  • Europos mokyklų tinklo (EUN) iniciatyvos „ES programavimo savaitė“ internetiniuose mokymuose, kurie numatomi 2020 m. gegužės 11 dieną. Ši iniciatyva skatina programavimo veiklas mokyklose ir padeda  mokytojams, kviesdama į nemokamus nuotolinius mokymus „EU Code Week Icebreaker MOOC“. Daugiau informacijos …

Visada laukiamos gerosios iniciatyvos, todėl maloniai primename, kad kviečiamos įmonės (ar kiti suinteresuoti) dovanoti ar laikinai perleisti nenaudojamus kompiuterius, planšetes ir monitorius, kurie mokinių rankose prisikeltų naujam gyvenimui. Daugiau informacijos …

Taip pat raginame dalintis informacija, apie Jūsų manymu, tinkančias priemones, mokymo aplinkas, metodine medžiaga ar mokymais, tai kviečiame daryti skiltyje „Dalinuosi“.

Turite klausimų apie nuotolinį mokymą(si)? „Klauskite“!

Daugiau informacijos apie nuotolinį mokymą(si):

Skip to content