I–IV 8.00-17.00
V 8.00-15.45


Paskambinkite
8 658 18504



Parašykite
tiesiogiai




Sekite mus


Parengtas leidinys „Konsultacijos dėl pasiekimų vertinimo kaitos“

2021-04-27

Lietuvos Respublikos švietimo, mokslo ir sporto ministerija, remdamasi 2019 ir 2020 m. vykusiomis konsultacijomis su Europos Komisija ir kitų ES narių ekspertais, išleido leidinį „Konsultacijos dėl pasiekimų vertinimo kaitos“.

Konsultacijų, kurias kartu organizavo Europos Komisija ir Lietuvos Respublikos švietimo, mokslo ir sporto ministerija, tikslas – stiprinti į mokymąsi orientuotą vertinimo kultūrą mokyklose ir skatinti reikalingus sisteminius pokyčius (pagerinti mokinių vertinimo kokybę) Lietuvos švietimo sistemoje.

Per konsultacijas buvo pasitelkti kolegos iš kitų valstybių: Airijos, Norvegijos, Prancūzijos, Italijos, Nyderlandų nacionalinių švietimą administruojančių institucijų ir agentūrų. Vakarų kolegos, remdamiesi savo nacionaline patirtimi, patarė ir teikė Lietuvai grįžtamąją informaciją dėl pagalbos mokytojams integruojant formuojamąjį vertinimą į pamokų praktiką, mokyklos atliekamo vertinimo moderavimo sistemos sukūrimo, reikalavimų viduriniam išsilavinimui įgyti ir priėmimo į aukštąsias mokyklas tvarkos pakeitimo, vertinimo pertvarkos procesų planavimo ir kitais klausimais.

Remiantis šiomis rekomendacijomis, numatoma įgyvendinti priemones, skirtas pasiekimų vertinimo pokyčiams mokyklose palaikyti.

Leidinį elektroniniu formatu parengė Nacionalinės švietimo agentūros Bendrųjų reikalų departamento Aprūpinimo ir leidybos skyrius.

Leidinį galima rasti čia.

 

Elvyra Matačiūnienė

Nacionalinės švietimo agentūros

Bendrųjų reikalų departamento

Aprūpinimo ir leidybos skyriaus specialistė

Skip to content