I–IV 8.00-17.00
V 8.00-15.45


Paskambinkite
8 658 18504



Parašykite
tiesiogiai




Sekite mus


Parengta švietimo problemos analizė „Svarbūs žingsniai didinant mokytojo profesijos prestižą“

2021-07-02

Mokytojai – švietimo sistemos pagrindinė kuriamoji dalis, galinti lemti proveržį kuriant sumanią ir išsilavinusią Lietuvos visuomenę. Visuomenei reikia mokytojų, kurių darbu būtų pasitikima ir džiaugiamasi. Todėl ne vienerius metus Lietuvoje kalbama apie visos visuomenės siekį, kad ši profesija taptų prestižine.

Naujoje švietimo problemos analizėje pateikiami mokytojo profesijos prestižo sampratos sudėtingumą lemiantys veiksniai, įvairių tarptautinių ir šalies duomenų pagalba rodoma, kaip  mokytojo profesijos prestižas vertinamas pasaulyje ir Lietuvoje. Paanalizavus vertinimą lemiančias priežastis, kiek smulkiau aptariama pasitikėjimo mokytoju problema. Švietimo problemos analizėje pateikiama apžvalga priemonių, kuriomis siekiama palaikyti ir didinti mokytojo profesijos prestižą Lietuvoje ir Europos šalyse.

Analizė tradiciškai baigiama rekomendacijomis, susijusiomis su tolesniais žingsniais, keliant mokytojo profesijos prestižą Lietuvoje. Konkrečių veiksmų planas siūlomas ne tik švietimo politikos formuotojams, įgyvendintojams, bet ir patiems mokytojams, jiems atstovaujančioms organizacijoms.

Švietimo problemos analizę „Svarbūs žingsniai didinant mokytojo profesijos prestižą“ rasite čia.

Švietimo problemos analizės tekstą elektroniniu formatu parengė Nacionalinės švietimo agentūros Bendrųjų reikalų departamento Aprūpinimo ir leidybos skyrius.

 

Evaldas Bakonis

Nacionalinės švietimo agentūros

Stebėsenos ir vertinimo departamento

Švietimo politikos analizės ir tyrimų skyriaus vedėjas

El. p. evaldas.bakonis@nsa.smm.lt

Skip to content