I–IV 8.00-17.00
V 8.00-15.45


Paskambinkite
8 658 18504



Parašykite
tiesiogiai




Sekite mus


Nuotolinis ugdymas ir krizių valdymas: praktiniai žingsniai

2021-10-01

Nacionalinė švietimo agentūra (NŠA) parengė rekomendacijas, kaip valdyti krizes mokyklose dirbant nuotoliniu būdu, kaip tinkamai įveikti krizės sukeltas problemas ir teikti mokyklos bendruomenei veiksmingą pagalbą.

„Rekomendacijos dėl krizių valdymo mokyklose, ugdymo procesą organizuojant nuotoliniu būdu“ skiriamos mokyklų krizių valdymo komandoms. Jos aprėpia platų krizinėse situacijos kylančių problemų sprendimų ratą: nuo krizių valdymo komandos darbo dar nesusidūrus su krizine situacija iki emocinės ir psichologinės paramos teikimo po trauminio įvykio. 

Rekomendacijose aptariamas mokyklos krizių valdymo tvarkos atnaujinimas įvertinant įvairius su nuotoliniu ar hibridiniu mokymu susijusius aspektus.

Didelis dėmesys skirtas konkretiems krizių valdymo žingsniams: aptariama, į ką turėtų atkreipti dėmesį mokyklos krizių valdymo komandos nariai, komandos ir mokyklos vadovai įvykus kriziniam įvykiui, stengiantis jį suvaldyti ir sumažinti neigiamas jo pasekmes. Aiškinama, kaip turėtų būti teikiama informacija apie įvykį, kaip reikėtų vykdyti emocinės ir psichologinės paramos teikimą po trauminio įvykio, patariama, kaip organizuoti emocinės ir psichologinės paramos teikimo grupės darbą. Pateiktuose rekomendacijų prieduose nurodomos pagrindinės krizių valdymo komandos narių funkcijos, komandos narių kontaktų sąrašas, pranešimo mokyklos bendruomenei apie netektį pavyzdys, svarbiausi patarimai tėvams, kaip padėti savo vaikui išgyventi sunkų laikotarpį. 

Rekomendacijos paskelbtos NŠA interneto svetainėje www.nsa.smm.lt. Jas galima rasti čia.

Skip to content