I–IV 8.00-17.00
V 8.00-15.45


Paskambinkite
8 658 18504



Parašykite
tiesiogiai




Sekite mus


Papildyta Lietuvos rašytojų sąjungos projekto „Literatūros pamokos“ vaizdo medžiaga

2021-11-19

Mokytojo TV interneto platformoje naujais vaizdo įrašais papildyta paskelbta Lietuvos rašytojų sąjungos projekto „Literatūros pamokos“ vaizdo medžiaga. Virtualios poetų, rašytojų, vertėjų ir literatūros kritikų vedamos literatūros pamokos gali paįvairinti mokymosi procesą ir prisidėti prie skaitymo skatinimo.

Literatūros pamoka su poete Ramute Skučaite. Poetė Ramutė Skučaitė literatūros pamoką skiria įvairaus amžiaus klausytojams. Susitikimo metu ji dalijasi dviem savo sueiliuotomis pasakomis: šiuolaikine apie madą ir H. K. Anderseno „Bjauriuoju ančiuku“.

Literatūros pamoka su poete Dovile Zelčiūte. Literatūros pamokoje – susitikimas su poete Dovile Zelčiūte. Autorė skaito esminius savo naujausios knygos „Šokiai Vilniaus gatvėje“ eilėraščius, parašytus po didžiausių ir skaudžiausių gyvenimo išbandymų, bei atskleidžia vidinę įvykių chronologiją ir už poezijos slypinčią gyvenimo prozą.

Literatūros pamoka su poete Jurgita Jasponyte. Literatūros pamokoje poetė Jurgita Jasponytė dalijasi savo įvairių laikotarpių kūryba bei atlieka kelias liaudies dainas, taip pat atskleidžia savo kūrybos ištakas, folkloro svarbą bei papasakoja apie asmeninį ryšį su poezija ir daina kasdienybėje.

Literatūros pamoka su poetu Mariumi Buroku. Literatūros pamokoje poetas, vertėjas, literatūros kritikas Marius Burokas kalba apie poezijos poveikį, skaitymo būdus ir įpročius, kuriuos reikėtų išsiugdyti. Autorius skaito paties išverstus tekstus, itin taikliai iliustruojančius šios pamokos temas.

Literatūros pamoka su rašytoju Valdu Papieviu. Ko reikia, kad rašytoją Valdą Papievį ištiktų rašymas ir kaip jis tyko šių akimirkų? Literatūros pamokoje peržvelgdamas esminius savo gyvenimo etapus ir svarbiausius romanus, prozininkas įžvelgia paralelę tarp kūrybinio kelio ir asmeninio gyvenimo.

Literatūros pamoka su rašytoja Renata Šerelyte. Literatūros pamokoje rašytoja Renata Šerelytė pasakoja apie estetinio katarsio būtinybės paieškas literatūroje bei kaip atrandami likimo autoriai, taip pat skaito porą ištraukų iš savo ankstyvųjų novelių rinkinių, kurių prozoje sutelpa poezija.

Literatūros pamoka su rašytoju Ričardu Šileika. Poeto, prozininko ir nuogirdininko Ričardo Šileikos surežisuota literatūros pamoka neatsitiktinai nufilmuota Rašytojų sąjungos rūbinėje. Autorius pasakoja apie gyvenime atliekamus vaidmenis ir literatūros svarbą, pasitelkdamas bei aptardamas Rimvydo Šilbajorio, Sigito Gedos ir Aido Marčėno citatas.

Literatūros pamoka su poetu Antanu Šimkumi. Poetas, literatūros žurnalo „Metai“ vyr. redaktorius Antanas Šimkus projekto „Literatūros pamokos“ komandą pasitiko šio leidinio redakcijoje ir pristatė susitikimo temą – „Mano kelias“. Pamokos metu rašytojas atskleidžia, kaip klostėsi jo kūrybinis gyvenimas.

Literatūros pamoka su rašytoja Gintare Adomaityte. Susitikimas su pasakų kūrėja, eseiste Gintare Adomaityte projekte „Literatūros pamokos“ pavadintas „Už sidabrinių kalnų“. Autorė pasakoja apie tai, kaip tapo rašytoja.

Literatūros pamoka su rašytoju Mindaugu Kvietkausku. Poetas, literatūrologas, vertėjas Mindaugas Kvietkauskas literatūros pamoką skiria prakalbinti miesto ir kūrėjo atminčiai. Jos susipina tam, kad padėtų atpažinti pašaukimą, įvertinti žodžio tarpininkavimo galią ir atvertų buvimo stebuklą. Skaitydamas savo sukurtus eilėraščius ir ištrauką iš esė rinkinio „Miesto fuga“, autorius keliauja amžiais, skirtingais gyvenimo etapais.

Literatūros pamoka su literatūrologe Donata Mitaite. Šioje literatūros pamokoje literatūrologė Donata Mitaitė nagrinėja Vilniaus temą Tomo Venclovos poezijoje. Pristatydama eilėraščių kontekstus, kritikė atskleidžia esmingą šio poeto ryšį su Lietuvos sostine.

Literatūros pamoka su vertėju, literatūros agentu Jayde Will. Latvijoje gyvenantis amerikietis vertėjas, literatūros agentas Jayde Will literatūros pamokoje pasakoja apie savo veiklos užkulisius: kaip pasirinko šį kelią.

Literatūros pamoka su prozininke Laura Sintija Černiauskaite. Prozininkė Laura Sintija Černiauskaitė literatūros pamokoje aptaria rašytojos Bitės Vilimaitės novelę „Kada piešime perlinę vištelę?“.

Projektą finansuoja Lietuvos kultūros taryba.

Anksčiau paskelbtą vaizdo medžiagą rasite čia

Skip to content