I–IV 8.00-17.00
V 8.00-15.45


Paskambinkite
8 658 18504



Parašykite
tiesiogiai




Sekite mus


Parengta atmintinė mokyklų vadovams ir darbuotojams apie mobingo prevenciją 

2022-12-07

Nacionalinė švietimo agentūra parengė atmintinę apie mobingo prevenciją. Ji turėtų padėti geriau atpažinti mobingo apraiškas ir imtis veiksmų, užkertančių kelią tokiems darbuotojų santykiams švietimo įstaigoje.

Atmintinė parengta atsižvelgiant į Darbo kodekso pakeitimus, susijusius su apsauga nuo mobingo įstaigose, kurie įsigaliojo nuo lapkričio 1 d. Pakeitimais įtvirtinama darbdavio prievolė, atsižvelgiant į galimus smurto ir priekabiavimo pavojus, imtis jų šalinimo ir (ar) kontrolės priemonių. Įtvirtinama pareiga darbdaviui darbovietės vidaus dokumentuose nustatyti pranešimų apie smurtą ir priekabiavimą teikimo bei nagrinėjimo tvarką ir supažindinti su ja darbuotojus.

Patyčioms tarp mokinių spręsti mokyklos jau gana ilgą laiką skiria daug dėmesio ir imasi įvairių priemonių: vykdo patyčių prevencijos programas, didina personalo kompetencijas. Visgi mokykloje ar kitoje švietimo įstaigoje dirbantys suaugusieji, nors ir turėtų būti pavyzdžiais vaikams, kartais ir patys įsitraukia į mobingą arba susiduria su panašiu elgesiu iš kolegų ar vadovų. Į tokį elgesį ne kiekvienam suaugusiajam ir ne visada pavyksta tinkamai reaguoti, o tuo labiau – susidūrus jį sustabdyti.

Leidinį „Mobingo prevencija. Atmintinė mokyklų vadovams ir darbuotojams“ galima rasti čia.

Skip to content