I–IV 8.00-17.00
V 8.00-15.45


Paskambinkite
8 658 18504



Parašykite
tiesiogiai




Sekite mus


Prasideda tarptautinis tyrimas, skirtas mokytojams

2023-02-14

Šiandien Lietuvos mokyklose prasideda tarptautinis TALIS2024 bandomasis tyrimas, dar vadinamas „Mokytojo balso“ tyrimu, kurio metu siekiama analizuoti įvairius su mokytojų darbu susijusius klausimus.

Lietuva šiame tyrime dalyvauja trečiąjį kartą, o iš viso dalyvavimą TALIS2024 tyrime yra patvirtinę 50 šalių. Tyrimą inicijuoja ir vykdo tarptautinė Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacija.

Šio tyrimo centre – dėmesys mokytojams: mokytojų darbo sąlygoms, savijautai, profesiniam mokymuisi ir tobulėjimui. TALIS2024 tyrime, be bendrojo pobūdžio temų, tokių kaip studijos ir pasirengimas darbui, tolesnis profesinis mokymasis, profesinė ir pedagoginė praktika, nuomonė apie darbą bei profesiją, bus tyrinėjamos ir tokios, su šiandieniniais iššūkiais susijusios temos, kaip įvairovė ir teisingumas, socialinis ir emocinis ugdymas, technologijų panaudojimas švietime, aplinkosauga ir tvarumas.

Tyrimo metu mokytojai ir mokyklų vadovai atsakinės į jiems pateiktus klausimynus. Viskas vyks elektroninėje aplinkoje. Tyrimas vyks iki  kovo 8 d.

Nuo pat šio tyrimo sumanymo pradžios – 2008 m. – pagrindinis tyrimo siekis buvo sudaryti prielaidas bei sąlygas sprendžiant svarbius švietimo klausimus, įsiklausyti į mokytojų bei mokyklų vadovų balsą, sužinoti jų nuomonę įvairiais švietimo politikos ir praktikos klausimais.

Kadangi tai tarptautinis tyrimas, tarptautinė lyginamoji TALIS duomenų analizė tyrimo dalyviams leis ne tik matyti bendrus iššūkius, su kuriais susiduria dauguma šalių, tačiau kartu pasisemti patirties iš kitų šalių praktikos, priimamų sprendimų.

Lietuva TALIS tyrime dalyvavo 2008 m. ir 2018 m. Daugiau informacijos apie TALIS tyrimą ir jo rezultatus pateikiama www.nsa.smm.lt arba čia bei oficialiame tyrimo tinklalapyje.

Pagrindinis TALIS tyrimas vyks 2024 m.

Skip to content