I–IV 8.00-17.00
V 8.00-15.45


Paskambinkite
8 658 18504



Parašykite
tiesiogiai




Sekite mus


NŠA projektas stiprins lietuviškas mokyklas užsienyje

2023-11-06

Nacionalinė švietimo agentūra (NŠA) užsienio šalyse dirbančius lituanistinio švietimo vykdytojus kviečia į pradinio ugdymo pedagogikos bakalauro studijas, kurios bus vykdomos bendradarbiaujant su Vilniaus kolegija. Šios studijos finansuojamos projekto „Tęsk: ateik, tobulėk, prisidėk!“ lėšomis.  

 Užsienio šalių ugdymo įstaigose, vykdančiose lituanistinio švietimo programas, dirbantys asmenys, kurie yra įgiję tik vidurinį išsilavinimą, nuo 2023 m. lapkričio 6 d. gali teikti prašymus ir dalyvauti atrankose į pradinio ugdymo pedagogikos bakalauro studijas. Iš viso planuojama atrinkti studijuoti 18 lituanistinio švietimo vykdytojų.  

 Trejus metus trunkančia pradinio ugdymo pedagogikos studijų programa siekiama parengti kompetentingus pradinių klasių mokytojus. Studijų programoje daug dėmesio skiriama tiek naujausioms teorinėms žinioms, tiek praktiniams pedagoginės veiklos įgūdžiams įtvirtinti.  

 Studijų procesas ir turinys tikslingai praplėstas ir papildytas specifinėmis lituanistinio švietimo organizavimo temomis, praktinėmis užduotimis, orientuotomis į lituanistinio švietimo įstaigų tipus ir unikalias situacijas. 

Vilniaus kolegija, atsižvelgdama į lituanistinio švietimo vykdytojų galimybes, planuoja taikyti lanksčias studijų formas: didžioji studijų dalis bus vykdoma nuotoliniu būdu, sudaromos sąlygos atlikti pedagoginę praktiką ne tik Lietuvos, bet ir užsienio šalių ugdymo įstaigose kasdieniu (kontaktiniu) arba nuotoliniu mokymosi būdu. 

 Prašymai studijuoti Vilniaus kolegijoje priimami iki 2023 m. gruodžio 6 d. 17 val. Juos galima pateikti internetu: https://bp.lamabpo.lt/bp2023/lama_is.main 

 Planuojama studijų pradžia – 2024 m. vasario mėn.  

 Daugiau informacijos: Olivija Bubnelė, el. p. olivija.bubnele@nsa.smm.lt. 

Projektas Nr. 10-045-P-0001 vykdomas pagal 2021–2030 m. plėtros programos valdytojos Lietuvos Respublikos švietimo, mokslo ir sporto ministerijos švietimo plėtros programos pažangos priemonę Nr. 12-003-03-06-01 „Pirmiausia – mokytojas“, finansuojamas Europos socialinio fondo + ir Europos Sąjungos bendrojo finansavimo lėšomis.

 Daugiau apie projektą: https://www.nsa.smm.lt/projektai/ugdymo-projektai/projektas-tesk-ateik-tobulek-prisidek/.

Skip to content