I–IV 8.00-17.00
V 8.00-15.45


Paskambinkite
8 658 18504



Parašykite
tiesiogiai




Sekite mus


Lituanistinio švietimo vykdytojai kviečiami teikti paraiškas studijuoti

2024-06-06

Nacionalinė švietimo agentūra užsienio šalyse dirbančius lituanistinio švietimo vykdytojus kviečia į pedagogikos profesines studijas, skirtas įgyti pedagogo kvalifikaciją, ir į mokomojo dalyko modulių studijas, skirtas įgyti papildomų dalykinių kompetencijų, kurios bus vykdomos bendradarbiaujant su Vytauto Didžiojo universitetu. Šios studijos finansuojamos projekto „Tęsk: ateik, tobulėk, prisidėk!“ lėšomis.

Neformaliojo ir formaliojo (bendrojo ugdymo) lituanistinio švietimo įstaigose užsienyje dirbantys asmenys, kurie yra įgiję aukštąjį išsilavinimą, nuo 2024 m. birželio 10 d. iki rugsėjo 10 d. gali teikti prašymus ir dalyvauti atrankose į pedagogikos profesines studijas. Asmenys, įgiję aukštąjį išsilavinimą ir turintys pedagogo kvalifikaciją, gali dalyvauti atrankose į mokomojo dalyko modulių studijas (lietuvių kalba ir literatūra (1,5 m. 90 kreditų), istorija (1 m. 60 kreditų) ar geografija (1 m. 60 kreditų)). Iš viso planuojama atrinkti studijuoti 41 lituanistinio švietimo vykdytoją.

Studijų programos bus papildytos ir susietos su konkrečiais lituanistinio švietimo turinio ir organizavimo aspektais, siekiant užtikrinti, kad mokymo turinys būtų aktualus ir atitiktų lituanistinių švietimo įstaigų poreikius įvairiose šalyse.

Paraiškas atrankai į projekto lėšomis finansuojamas studijas Vytauto Didžiojo universitete galima pateikti internetu, nuoroda čia.

Tiksli informacija, kiek laiko vyks paraiškų priėmimas, kada ir kokia forma vyks studijos, kokios studijavimo sąlygos ir kita, pateikta Vytauto Didžiojo universiteto nurodytoje interneto svetainėje.

Planuojama studijų pradžia – 2024 m. spalio 1 d.

Daugiau informacijos: Olivija Bubnelė, el. p. olivija.bubnele@nsa.smm.lt.

Projektas Nr. 10-045-P-0001 vykdomas pagal 2021–2030 m. plėtros programos valdytojos Lietuvos Respublikos švietimo, mokslo ir sporto ministerijos švietimo plėtros programos pažangos priemonę Nr. 12-003-03-06-01 „Pirmiausia – mokytojas“, finansuojamas Europos socialinio fondo + ir Europos Sąjungos bendrojo finansavimo lėšomis.

Daugiau apie projektą: https://www.nsa.smm.lt/projektai/ugdymo-projektai/projektas-tesk-ateik-tobulek-prisidek/

Skip to content