I–IV 8.00-17.00
V 8.00-15.45


Paskambinkite
8 658 18504



Parašykite
tiesiogiai




Sekite mus


Lietuvos mokytojai savo STEAM projektus pristatė tarptautiniame „Science on Stage Europe 2022“ festivalyje

2022-04-01

2022 m. balandžio 11 dieną, 15.00–17.00 val. Lietuvos delegacija kviečia į festivalio „Science on Stage Europe 2022“ sklaidos renginį, kuriame pasidalins įgyta patirtimi ir labiausiai patikusiomis STEM ugdymo idėjomis, kurios buvo pristatytos tarptautiniame „Science on Stage Europe 2022“ festivalyje. Renginys vyks nuotoliniu būdu.

Registracija į renginį čia (registruotis). Nuoroda į renginį bus atsiųsta registracijoje nurodytais el. adresais.

Kovo 24–27 dienomis Čekijos Respublikos sostinėje Prahoje vykusiame 12-ajame „Science on Stage Europe 2022“ festivalyje – didžiausioje Europos STEM mokytojams skirtoje švietimo mugėje – dalyvavo apie 350 pradinių ir vidurinių mokyklų mokytojų iš daugiau nei 30 šalių. Mokytojai iš visos Europos, Turkijos, Kazachstano ir net Kanados susirinko keistis geriausiomis mokymo praktikos koncepcijomis. Lietuvą šiame festivalyje atstovavo šeši mokytojai, laimėję Nacionalinės švietimo agentūros ir Nacionalinio „Science on Stage“ komiteto 2021 m. rugsėjo 31 dieną organizuotą „Science on Stage Lithuania 2021“ konkursą.

Savo novatoriškiausias idėjas mokytojai-mokytojams pristatė mugėje, dirbtuvėse ir pasirodymuose scenoje. Projektų mugėje stendiniai pranešimai buvo pristatomi šiose kategorijose:

  • Gamtos mokslai mažiesiems
  • Darnaus vystymosi tikslų įgyvendinimas
  • STEM ugdymas ir technologijos
  • STEM ugdymo įvairovė
  • STEM integracija su menais
  • Bendradarbiavimas STEM ugdymo srityje

Lietuvos delegacija STEM projektus pristatė šiose kategorijose:

  • Gamtos mokslai mažiesiems. Dovilė Grinienė (Kauno Aleksandro Stulginskio mokykla), projektas „Virtuali ekspedicija po Kuršių neriją“ ir Daiva Gerdzevičienė (VšĮ „Vaikystės takas“), projektas „STEAM ugdymas ir technologijų sklaida – išmaniųjų robotukų pasaulyje“.
  • STEM ugdymas ir technologijos. Snieguolė Bagočienė, Vilniaus „Sietuvos“ progimnazija, projektas „Išmanus šiltnamis“.
  • STEM integracija su menais. Goda Kovalenkienė (Vilniaus Gedimino technikos universiteto inžinerijos licėjus, projektas „EtnoKlipsai“ bei Gintarė Marmokaitė (Kauno raj. Ežerėlio ir Kauno raj. Zapyškio pagrindinė mokyklos) ir Rokas Gedrimas (Kauno Stepono Dariaus ir Stasio Girėno gimnazija), projektas „Kartoninis portretas mokytojams“.

Festivalis „Science on Stage Europe“ yra dalyvaujančių šalių nacionalinių renginių kulminacija. Kiekviena dalyvaujanti „Science on Stage“ asociacijos veikloje šalis organizuoja nacionalinius konkursus, atrenka geriausius STEM projektus ir sudaro apibrėžto dalyvių skaičiaus nacionalinę delegaciją šalies atstovavimui festivalyje.

Lietuvoje konkursą organizavo Nacionalinė švietimo agentūra ir Nacionalinis „Science on Stage“ komitetas. Paraiškos dalyvauti konkurse buvo priimamos nuo 2021-04-12 iki 2021-09-13, vertinamos iki 2022-09-26 ir 2021-09-30 į baigiamąjį turą buvo pakviesti 10 geriausiųjų STEM projektų autoriai, kurių nugalėtojai varžėsi tarptautiniame konkurse.

Vadovaujantis principu „mokytojai mokytojams“, tarptautinis festivalis taip pat yra ir atspirties taškas daugeliui nacionalinių tęstinių veiklų, nes geriausios tarptautinio festivalio STEM ugdymo idėjos perteikiamos kiekvienos dalyvaujančios šalies pedagogams organizuojant sklaidos renginius, konferencijas, patenka į mokymo medžiagą.

 

Festivalis „Science on Stage“ vyksta kas dvejus metus vis kitoje šalyje, 2024 m. rugpjūčio mėnesį jis vyks Turku, Suomijoje. Plačiau apie „Science on Stage Europe 2022“ festivalį čia

Skip to content